четвртак, 01 октобар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Виши суд у Зајечару: Саша Мирковић правоснажно осуђен на годину дана затвора

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Саша Мирковић, некадашњи председник Скупштине општине Зајечар и бивши посланик, осуђен је правоснажно на годину дана затвора због злоупотребе службеног положаја којом је градски буџет оштећен за око 14 милиона динара или око 117.000 евра, потврдила је за Инсајдер портпаролка Вишег суда у Зајечару Светлана Миљковић.

 

Овом одлуком Вишег суда потврђена је првостепена пресуда Основног суда у Зајечару, који је Мирковића у децембру 2017. на исту казну осудио због спорне набавке новогодишњих пакетића.

Како је за Инсајдер рекла портпаролка Вишег суда у Зајечару, у овом случају на осуђена је и Милена Трајковић, која је била члан Градског већа, и то на осам месеци затвора, условно на три године.

Мирковић, бивши посланик и члан Српске напредне странке, ухапшен је 2017, због сумње да је са Трајковић, оштетио буџет Града Зајечара у износу од 13.960.799,90 динара, саопштило је тада Министарство унутрашњих послова Србије.

Био је осумњичен да је наложио другој ухапшеној особи Милени Трајковић да изврши набавку робе, не придржавајући се Закона о јавним набавкама, и да је посредовао да Градска управа то и уради.

Укупна вредност робе била је 13.960.799,90 динара а за толики износ је и причињена штета буџету Града Зајечара.

Мирковић је, новембра 2015. године напустио СНС.

 

Инсајдер

Најчитаније