среда, 13 новембар 2019
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ПРОТЕСТ У МИТРОВИЦИ После дивљачког упада РОСУ на север КиМ Срби се данас окупљају на Тргу Шумадија

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 
Срби са Косова и Метохије одржаће данас протест у северном делу Косовске Митровице поводом бруталне акције специјалне јединице РОСУ у којој је ухапшено 28 особа. Протестно окупљање заказано је за 12 сати на Тргу Шумадија, а организоваће га Српска листа.
 
 
ФОТО: МИТАР МИТРОВИЋ / РАС СРБИЈА
 
- О даљим корацима и активностима Српска листа ће одлучити накнадно - рекао је председник те странке Горан Ракић.
 
Срби су претходне ноћи организовали страже и дежурства у свим српским институцијама због евентуалних нових акција Приштине.
 
ФОТО: АП / БОЈАН СЛАВКОВИЋ / РАС СРБИЈА
 
Специјалне јединице ЊСО (некадашње РОСУ) упале су у раним јутарњим часовима у уторак на територију све четири општине са српском већином на северу Косова и Метохије и привеле 19 полицајаца и девет цивила, већином српске и бошњачке националности.
 
Севером Косова дуго су одзвањале сирене за узбуну, у појединим деловима чула се пуцњава, док најдраматичније било у близини Зубиног потока када су припадници РОСУ пробијали блокаде на путу. Приликом упада повређено је неколико српских држављана, а међу народом је завладао страх.
 
Приштински званичници су насилну акцију, која је трајала више од шест сати, правдали наводном борбом против организованог криминала
 
ФОТО: РАС / РАС СРБИЈА
 
Косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је да су у Зубином Потоку шверцери покушавали да ватреним оружјем ометају ову операцију.
 
- У Зубином Потоку је интервенисала обична полиција, али су им се опридружиле јединице РОСУ јер су полицајци нападани из ватреног оружја. Росу је била подршка полицији која је наишла на намерне препреке постављене од непознатих лица - навео је Харадинај.
 
Председник Србије Александар Вучић оценио је да су косовске полицијске снаге прекорачиле силу и наредио пуну борбену готовост Војске.
 
Ово није први пут да специјалне јединице РОСУ ненајављено упале на север Косова и Метохије. Претходно су то учиниле у новембру прошле године када је ухапшено неколико Срба, због наводне истраге око убиства Оливера Ивановића.
 
ИЗВОР:blic.rs

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније