четвртак, 13 август 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Клинтон гост на прослави на Косову 12. јуна

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Бивши амерички председник Бил Клинтон долази на Косово као почасни гост прославе 20. годишњице уласка НАТО трупа, преноси КоССев и наводи да ће Клинтон говорити на церемонији коју организују косовске власти на тргу „Скендербег“ у Приштини.

 

У среду, 12, јуна у 11 часова, на главном тргу у Приштини одржаће се свечаност „За нашу слободу“, којом се обележава 20. годишњица распоређивања НАТО трупа као догашај којим је „Косово ослобођено“ од српске власти.

Медији најављују да ће поред Клинтона, доћи и Мадлејн Олбрајт, која је у време Клинтонве администрације била државни секретар САД.

Клинтон ће 12. јуна, бити четврти пут на Косову од 1999. године. Он је почасни грађанин Косова којег сматра најзаслужнијим за кампању за независност Косова, а један трг и једна од главних улица у Приштини носе његово име.

Раније је најављиван и долазак на свечаноста америчког генерала у пензији Веслија Кларака, команданта НАТО за време бомбардовања Југославије као и бившег шефа верификационе мисије ОЕБС на Вилијама Вокера. Клинтон, Олбрајт, Вокер и Кларк сматрају се најзаслужнијим за независности Косову.

ФоНет/Данас

Најчитаније