уторак, 26 мај 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

„MAYDAY WITH PAYDAY“ У Гроцкој дан исплате уз организовање помоћи

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Ко се данас у преподневним сатима нашао у центру Гроцке, где се налази и зграда ГО Гроцка, видео би да је било присутно више одборника, разних локалних функционера из свих партија на власти, више него уобичајено.

Иако није било заказано скупштинско заседање, очигледно је било да се ова грочанска свита окупила неким поводом. Онај који не прати дешавања на политичкој сцени помислио би да је дошла некаква делегација, или пак да се одржава заседање локалне Скупштине. С обзиром да није било одржавање локалног парламента, намеће се закључак код обичних грађана, да у згради општине Гроцка имају некаква дешавања. Међутим, није у питању ни једно ни друго, већ је данас био дан за исплату оних који примају новац из буџета ГО Гроцка.

Наиме, на почетку сваког месеца сви они који примају било каква примања из буџета ГО Гроцка подижу свој новац. Та примања се договоре на почетку склапања коалиција, односно власти у Гроцкој. Жиг Инфо је у више наврата писао о примањима локалних одборника и осталих функционера који су у радном односу под разноразним уговорима а за чије зараде се исплаћује из буџета ГО Гроцка.

Поред те уобичајне процедуре, примећено је да је ипак задржавање у центру Гроцке таквих било дуже него уобичајено. Разлог за задржавање стоји у чињеници да је у Гроцкој још увек нерешено стање око власти. Подсетимо се, након што је Симоновић поднео оставку под притиском јавности, на чело ГО Гроцка долази Живадинка Аврамовић, његов лични књиговођа. Како Симоновићу нису успели многи планови да и након његове формалне оставке он и даље буде владар из сенке у Гроцкој, на ред је дошао и локални одбор напредњака који је због констатних свађа допринео да им се уведе повереништво. За повереника је постављен Милосав Миличковић- Миличко.

И поред увођења повереништва борба за, такорећи, опстанак при власти односно при новој гарнитури СНС-а у Гроцкој не престаје. Тако смо и данас, поред исплате, имали и договарање око поделе власти у Гроцкој и опстанку при самом врху.

Наставак сукоба у Гроцкој међу напредњацима, изнедрио је и нове „борце“ за учешће у изборној трци међу напредњацима. Данас је виђен и бивши директор водовода у Гроцкој , Ђорђе Јевтић који се поново активирао након што је дао оставку на радно место које је добио лично од Драгољуба Симоновића. Јевтић је познат грочанској јавности као и директор који је, док је био на челу ЈКП Гроцка, сам себи отписао дугове према том предузећу.

Упоредо са њим, у Врчину Владимир Теофиловић обилази чланство напредњака и тражи подршку за његову кандидатуру на место  председника ОО Гроцка. Теофиловић који је, иначе, Симоновићева узданица још док је био директор Железница Србије, сада се наводно одриче Симоновића и међу чланством тврди да има изузетну подршку кључних људи из врха странке. Подсетимо се , Теофиловић је учествовао у нападу на новинаре наше редакције док је био шеф Комуналне инспекције у Гроцкој тако што је нашим новинарима против правно искључивао воду, канализацију и слично. Признао је касније да је то радио под наредбом Симоновића.

Поред гарнитура напредњака у Гроцкој су данас виђени и социјалисти као и представници Јединствене Србије. Са њима је био и садашњи заменик председника ГО Гроцка, Раде Иветић који је на листи одборника СНС-а био испред Љајићеве странке. Како наводе наши извори, Иветић је напустио Љајића и недавно се учланио у СНС, како би и он постао један од кандидата за место председника ОО СНС-а у Гроцкој.

Социјалисти су ту пак из другог интереса. Постоје индиције да ће се у Гроцкој увести принудна управа, што је можда и једино решење да се сукоби у Гроцкој између „истомишљеника“ прекину. Управо та принудна управа социјалистима не одговора, јер једно је наступити из позиције власти са одређеним финансијама на изборима, него без тога. Јер, ако би се принудна управа увела Чланови већа и слична запослења у Гроцкој би нестала док се не одрже избори. То апслолутно значи да се остаје без одређеног прилива новца који би се евентуално употребио за изборну кампању. Због тога, социјалистима највише одговара да Стефан Дилберовић буде како председник ОО СНС-а Гроцка, тако и Гроцке.

Дилберовић ту ситуацију користи, те је уз бодрење социјалиста кренуо да прави и Месне одборе напредњака по Гроцкој, стварајући тако и подршку себи. Најинтересантније је што све струје напредњака користе разноразне изговоре да прикажу себе како су они управо ти које врх странке подржава. Тако је, поред Теофиловића, Дилберовић искористио изговор за подршку тако што је једном остао насамо са повереником. Тачније, Дилберовић тврди да је тада добио подршку од повереника да он формира Месне одборе и да ће бити постављен за место председника напредњака у Гроцкој.

Све ово се дешава у Гроцкој због кључне чињенице а то је да врх напредњака још увек избегава да реши стање у овој приградској општини. Остаје нејасно да ли су напредњаци неспособни да реше проблем Гроцке или су једноставно пустили своје чланство да се међусобно рашчисти. Оно што стоји јесте да је Гроцка кост у грлу актуелној власти, због чијег је деловања бившег председника Драгољуба Симоновића чуо читав свет.

 

За Жиг Инфо :
Жељко Маторчевић

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније