петак, 04 децембар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Ђилас: Члан ССП се придружио паљењу књиге, Миљуш тражио да је угасе

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас на конференцији за новинаре приказао је снимак на коме се чује да члан председништва ССП Бранко Миљуш тражи од људи да не пале књигу испред галерије Прогрес, током промоције књижевног дела заменика градоначелника Београда Горана Весића.

 

"Како је могуће да је човек који јасно каже 'угасите је' проглашен за фашисту? Питам вас из Пинка и Информера да ли сте спремни да се извините човеку зато што сте га називали фашистом", упитао је Ђилас новинара телевизије Пинк.

Према речима лидера ССП, из снимка који је приказивао Миљуша да је палио Весићеву књигу извукли су тонски запис, на коме се јасно чује да он управо говори супротно.

"Филм је наручио председник Србије Александар Вучић, а направљен је у кухињи Бебе Поповића", казао је Ђилас.

Председник ССП је рекао да је цео догађај организован у служби БИА и да је књигу донео "човек у белој јакни", за којег тврди, да се не налази на снимку и да је све време током скупа викао да се пали књига и да му се један члан ССП-а у томе придружио.

Ђилас је навео да ће та особа која се придружила "особи у белој јакни" паљењу књиге остати члан странке и додао да је Бранко Миљуш, из ССП-а, говорио тада да се не пали књига и да се угаси. Ђилас је истакао да је човек сам угасио књигу после Миљушове поруке да се књига не пали.

ФоНет/Н1

Најчитаније