субота, 04 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Удружење тужилаца Србије позвало власт да осуди изјаву Симоновића упућену тужиоцу

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Удружење тужилаца Србије (УТС) позвало је данас највише представнике извршне власти да осуде изјаву бившег председника општине Гроцка Драгољуба Симоновића и на тај начин покажу да не деле његов став.

 

Тиме ће, како наводи УТС, разуверити заменике јавног тужиоца у Србији да је нормално да им јавни званичници упућују упозорења зато што раде свој посао.

Како се наводи у саопштењу УТС-а, свака директна или индиректна претња јавном тужиоцу је озбиљна и узмемирујућа.

„Изјава Симоновића очигледно представља притисак и на све друге заменике јавног тужиоца који се нађу у истој ситуацији да поступају у предметима у којима су потенцијални осумњичени јавни званичници“, пише у саопштењу.

Симоновић је у четвртак на судјењу због паљења куће новинара Милана Јовановића, измедју осталог, рекао да „тужиоцу може да се деси да више уопште не буде и да не ради као јавни тужилац“.

УТС наводи да такав исказ јасно представља стављање у изглед тужиоцу, шта се може десити са његовом каријером уколико не поступи на начин повољан по окривљеног.

Саопштењу УТС придружили су се и Друштво судија Србије, Европски покрет у Србији, Комитет правника за људска права, Транспарентност Србија, Центар за правосудна истраживања и Београдски центар за људска права.

Бета/Данас

Најчитаније