уторак, 14 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Војни синдикат тужио Александра Вулина

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Војни синдикат Србије (ВСС) саопштио је да је тужио министра одбране Александра Вулина зато што је "крајем 2019. године, незаконито и противно међународном праву донео решење којим одбија захтев Војног синдиката за признавање репрезентативности код послодавца".

 

У саопштењу ВСС наводи се да је "овакво решење Вулин донео искључиво са намером да спречи и омета деловање највећег и јединог синдиката у Војсци Србије који испуњава услове репрезентативности".

"Апелујемо на председника републике и Владу Србије, да сагледају колико им штете свакодневно наноси дилетантско, насилничко и криминално понашање министра одбране Александра Вулина и да коначно преиспитају његову деструктувну улогу и одговорност за катастрофално стање у нашој војсци. Вулинов егзибиционизам и штеточинско руковођење директно подривају борбену готовост Војске Србије", наводи се у саопштењу.

ВСС је саопштио и да је министар одбране "незаконито, једнострано и без знања синдиката као странке у поступку, донео решење којим поништава решење којим је Војном синдикату Србије још 2015. године утврђена репрезентативност".

"Више је него јасно да Вулину смета Војни синдикат Србије, зато што јавно критикује његове криминалне постуке и злоупотребе. Основни разлог за незаконито одузимање репрезентативности Војном синдикату Србије и одбијањем да је призна у новом поступку, видимо искључиво у чињеници да репрезентативни синдикат има право да преговара о закључењу колективног уговора који је у интересу свих запослених у Војсци Србије, а што Вулин не жели да омогући", наводи се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да је "данас свима у Војсци и српској јавности јасно да Вулин не ради у интересу Војске и српских војника којих је више од пет хиљада напустило војску баш у његовом мандату".

"Иако се представља као левичар и социјалиста, он то није и остаће упамћен по томе да је вршећи кривична дела и кршећи међународно право, гушио и ометао једини репрезентативни синдикат у Војсци и незаконито дао отказ његовом председнику и генералном секретару", наводи се у саопштењу ВСС и додаје да је "ометање синдикалног деловања у земљама Европске уније озбиљно кривично дело".

Бета/Н1

Најчитаније