уторак, 07 април 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Руски "Панцир" стигао у Србију

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Министар одбране Александар Вулин потврдио је да је на батајнички аеродром "Пуковник-пилот Миленко Павловић" из Русије допремљен први део система противваздушне одбране "Панцир С1". Вулин је оценио да набавком дефанзивног наоружања, "јединог таквог у региону", Србија наставља са јачањем своје одбрамбене моћи и увећањем потенцијала одвраћања.

 "На овај начин додатно се снажи наша способност да будемо и останемо војно неутрални, што је темељно безбедносно опредељење врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, наше Владе и Скупштине", навео је Вулин, а пренело Министарство одбране.

Претходно је портал Спутњик пренео да је транспортни авион с прва два од шест система противваздушне одбране "Панцир С1" које је Србија наручила од Русије, слетео нешто пре 14 часова на батајнички аеродром "Пуковник пилот Миленко Павловић".

По наводима портала, систем је у Србију допремљен авионом "Ан-124 Руслан" којим су раније из Русије испоручени и хеликоптери Ми-35 за потребе Војске Србије.

Споразум о набавци батерије система "Панцир" Србија и Русија закључиле су 2019. године.

Артиљеријско-ракетни систем за противваздухопловна дејства "Панцир С1" намењен је за против-ваздушну одбрану објеката од извиђања и дејства из ваздушног простора, као и за заштиту ПВО јединица и других средстава ратне технике.

 Бета/Н1Бета/Н1

 

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније