уторак, 01 децембар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Обрадовић: Бојкот избора и непослушност једини прави одговор режиму

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Суђење народном посланику опозиције представља праву слику зашто у Србији нема услова за слободне и поштене изборе и зашто су бојкот избора на свим нивоима и грађанска непослушност једини прави одговор „овом ненормалном и недемократском режиму“, изјавио је данас председник Двери Бошко Обрадовић.

 

Обрадовићу је, у Прекршајном суду у Београду настављено суђење због организације протестне шетње централним улицама Београда на великом опозиционом протесту „Сви као један“ који је одржан 13. априла прошле године.

Пред истим судом води се и други поступак против Обрадовића због организације „Слободне зоне“ у Пионирском парку испред Председништва Србије од 4. маја, наводи се у саопштењу покрета Двери.

Обрадовић је рекао и да председник СНС скоро у свакој својој изјави истиче да у Србији може слободно да се шета на свим протестима, а онда као и увек када је Вучић у питању у пракси буде све супротно томе и стижу једна за другом прекршајне пријаве и казне опозиционим активистима и организаторима протеста из Двери и Не давимо Београд.

Ова власт почива на страху и претњама грађанима и бирачима. Ослобођење од страха је почетак слободе, као што смо то видели на примеру Црне Горе. Та река слободе прелиће се и у Србију и зато је владајући режим све нервознији, предочио је Обрадовић.

Обрадовићев правни заступник, адвокат Владимир Тодорић рекао је да, уколико суд у поступку против Бошка Обрадовића дозволи да се настави прекршајни поступак директно на тај начин погазити уставну забрану, односно гаранцију посланичког имунитета.

ФоНет/данас

Најчитаније