субота, 11 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Зеленовић: Тражићемо понављање избора у Шапцу, споран број гласова СНС

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Актуелни градоначелник Шапца и носилац листе "Шабац је наш" рекао је да су на свим бирачким местима уочене неправилности суштинске и формалне и да је све спорно, а највише гласови које је освојила Српска напредна странка и најавио да ће тражити понављање избора на свим бирачким местима.

 

"Желим да честитам свим грађанима и грађанкама Шапца који су имали грађанску храброст и људску одважност да на јучерашњим изборима слободно гласају... Бројне су неправилности на свим бирачким местима, наш правни тим систематизује те неправилности. Изнећемо све приговоре пред Градском изборном комисијом током дана и поподнева. Тражићемо понављање избора", рекао је Зеленовић на конференцији за медије у Шапцу.

Он је рекао да су неправилности утицале на "суштинску повреду слободе изражавања изборног права, и непоправљиве повреде изборног процеса у смислу формалних прекршаја", али није желео да прецизира какве су неправилности забележене и у чему су се оне огледале.

Поновио је да ће листа "Шабац је наш" поднети захтев за понављање комплетних избора на свим бирачким местима.

Упитан колико је његова листа освојила гласова према подацима којима располаже, Зеленовић је рекао да се ГИК-у и даље предају листе, тако да "у овом тренутку нико не зна тачне бројеве, нити било ко може да утврди колика је била излазност и колико је гласачких листића било неважећих".

"Када то упоредимо са неправилностима које имамо, све је спорно", нагласио је Зеленовић.

Српска напредна странка је рано јутрос прогласила победу у Шапцу, а присталице и активисти СНС још синоћ су почели славље у том граду.

Н1 Београд

Најчитаније