уторак, 29 септембар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ВИДЕО Почео протест ДЈБ испред Скупштине, стигао и Радуловић

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Око 200 присталица покрета "Доста је било" окупило се вечерас испред Скупштине Србије у знак протеста против конституисања новог сазива парламента, које је заказано за сутра, а за шта је ДЈБ најавио блокаду.

 

Испред Скупштине Србије стигао је председник Покрета “Доста је било” Саша Радуловић који се поздравља са грађанима који му прилазе, а ту су и потпредседници Хана Адровић и Војин Биљић.

Саобраћај испред скупштине је обустављен у обе траке од Трга Николе Пашиа до Таковске.

Окупљени звижде у пиштаљке и носе транспаренте “Захтев је један – обарање фалсификованих избора. Оборени избори једнако оборена власт” и “Лажним записницима до апсолутне власти ? Неће проћи. Избори су пали”.

Неки од присталица носе мајице са логом “Доста је било”.

Овај протест је, како је раније најавио ДЈБ, увод у блокаду Скупштине Србије за време конституисања фалсификованог парламента.

“Циљ ненасилне блокаде је да својим присуством блокирамо фалсификоване посланике да конституишу фалсификовану скупштину у дому Народне скупштине“, навели су раније из ДЈБ.

Ако се скупштина не конституише, пада власт, казали су из ДЈБ.

Подсетимо, прва седница Скупштине Србије сазвана је за сутра у 10 часова, а на дневном реду се налази потврђивање мандата посланика, избор председника, потпредседника и генералног секретара Скупштине, као и избор чланова парламентарних радних тела.

Марко Радоњић   Нова .рс

Најчитаније