среда, 14 април 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Због Републике, нема власти ни у Гроцкој

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Дуго очекивана седница ГО Гроцка у новом сазиву која је требала да се одржи у уторак 11. августа биће одложена.

Наиме, за тај дан требало је да се одржи Конститутивна као и Прва седница новог сазива ГО Гроцка у којој би доминирали представници Српске напредне странке који су на прошлим изборима остварили убедљиву победу узевши чак 26 одборника од 35, колико броји Грочанска скупштина. Међутим, према сазнањима Жиг инфа, иако је и по скупштинском списима најављено, у уторак ће бити само верификовање одборничких мандата, док ће се на избор скупштинског тела чекати републички парламент. Тачније док се не одржи седница Народне Скупштине Републике Србије на којој ће се изабрати чланови Владе, неће се одржати ни седница у Гроцкој на којо ће се обелоданити ко ће чинити будућу власт.

Практично седница ГО Гроцка на којој ће бити изабрано ново руководство биће одржана у стом дану када и седница републичког парламента или евентуално дан после.

Поједини представници партија које су ушле у грочанску Скупштину потврдиле су за Жиг инфо да нису имали никакве преговоре са представницима напредњака, те очекују да седница заказана за уторак буде само са тачком верификовање одборничких мандата.

Дотле, нетрепељивост и даље влада међу редовима напредњака. Након што су сменили председника овог одбора као и председника ГО Гроцка, којем се суди за паљење куће нашем новинару Јовановићу, грочанкси напредњаци никако да се организују и поставе ново руководство. Практично од децембра 2018. године у ОО СНС-а Гроцка влада једно опште расуло, а пример ове општине показује да напредњаци ни после скоро 2. године нису способни да очисте своје редове и поставе нове кадрове. Изнедрила је Српска напредна странка многе дипломце у Гроцкој. Многи одборници и представници власти су се накнадно дошколовали те су сада и факултетски образовани.  Ипак кадра у Гроцкој, за сада, нигде на видику, барем што се тиче представника напредњака.

Да би формирали власт у Гроцкој, као и у многим другим општинама чека се на миг оног који одлучује о свему у Србији. Када ће тачно бити конституисана власт како у Србији, тако и у Гроцкој зависи искључиво од председника Александра Вучића који и поред убедљиве победе напредњака одуговлачи са формирањем исте.

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Промо

Bg

Најчитаније