петак, 15 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Сергеј о потписима: Ко се договарао са Шапићем, биће кажњен

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

"Знам да сам потписе скупљао на улици, као и колико сам и скупљао. Ако се утврди да је било ко из Покрета слободних грађана направио договор са Шапићем, видећемо како то санкционисати. Ако је то икакво противзаконито дело", рекао је за Нова.рс председник ПСГ Сергеј Трифуновић, поводом навода да је његовом покрету помагао председник општине Нови Београд приликом евидентирања потписа за изборну листу.

 Подсетимо, јуче је за наш портал политиколог Бобан Стојановић изјавио да су београдски одбори Српске напредне странке, којим управља Небојша Стефановић, помогли Левијатану и Заветницима да изађу на изборе, односно скупе потписе, док је општина Нови Београд, на челу са Александром Шапићем, помагала Покрету слободних грађана, ‘1 од 5 милиона’ и коалицији Нова странка – Зелени”.

Стојановић је рекао да не зна који је био интерес Александра Шапића, председника општине Нови Београд, да помаже опозицији, али да је јасно да нешто није у реду, с обзиром да је та општина оверила осам хиљада потписа.

“Не знам да ли је код Шапића било речи о личним односима, познанствима или куповини”, рекао је Стојановић.

Шапић вређа, Трифуновић на одмору

На наше питање како коментарише ове наводе, Трифуновић је рекао да се налази на одмору и да не зна о чему се ради. Он је напоменуо да је скупљао потписе на улици и да зна колико их је скупио, те да није правио никакве договоре.

“Не знам, на одмору сам, далеко од цивилизације. Ја знам да сам ја скупљао потписе на улици, знам и како сам их и колико скупљао. Ако се утврди да је било ко из ПСГ, направио договор са Шапићем, јер ја засигурно нисам, врло радо ћу испитати тај случај. Онда ћемо видети на председништву како с тим поступити и како то санкционисати. Ако је то икакво противзаконито дело”, рекао је он за Нова.рс

Овим поводом портал Нова.рс покушао је да ступи у контакт и са лидером Српског патриотског савеза Александром Шапићем, који нас је, уместо одговора на питања, оптужио за “лаж и спиновање”.

 

Војислав Милованчевић  Нова рс

Промо

Bg

Најчитаније