субота, 24 октобар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Ребић о пребијању у Новом Саду: Утврђени пропусти полиције, тај ко је грешио мора да одговара

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Директор полиције Владимир Ребић изјавио је да је у случају бруталног пребијања младића у Новом Саду, о коме је објављен снимак, полиција обавила све потребне процедуре али да је то "могло брже", као и да су утврђени пропусти одређених полицијских службеника на нижем нивоу.

 

Ребић је за телевизију Прва изјавио да није задовољан како је полиција водила тај случај и да "тај ко је грешио мора да одговара", али да није било "системске опструкције" са вишег нивоа.

"Стефановић (министар полиције) је наложио провере, колеге су утврдиле неке пропусте. Нисам ни ја задовољан, сви који нису урадили како треба могу да очекују одговорност, али не постоји системска опструкција са високог нивоа руковођења. Полицијски слузбеници у свим фазама нису поступали на најбољи начин", казао је Ребић.

Директор полиције навео је да се претпоставља да се осумњичени у том случају који је оквалификован као убиство у покушају Иван Контић налази у некој од земаља у окружењу, као и да очекује да ће он по потерници брзо бити пронађен и изручен Србији.

Он је рекао и да је потрага за Контићем "релативно касно расписана због чега ће неко одговарати".

Ребић је рекао да је за брутално пребијање младића у Новом Саду полиција сазнала од Клиничког центра Војводине 24. августа и да је истог дана обављена комуникација са Основним јавним тужилаштвом, за шта постоје докази.

"Пријава надлежном тужиоцу је била апсолутно благовремена", рекао је Ребић и додао да је тужилаштво прво оквалификовало кривично дело као наношење тешке телесне повреде.

"У посед снимка дошли смо 4. септембра, поново полицијски службеник одлази на консултације у Основно тужилаштво и показује тужиоцу, он остаје при ставу да је дело наношење тешке телесне повреде", навео је Ребић.

Ребић је додао и да је оштећени, односно брутално пребијени младић, 2. септембра дошао у тужилаштво.

"Наводи име Контића и том приликом нама адвокат показује кривичну пријаву којом овај догађај квалификује као убиство у покушају", рекао је Ребић.

Ребић је потврдио да је Основно јавно тужилаштво у Новом Саду 12. септембра преквалификовало случај који је вођен као кривично дело наношење тешке телесне повреде у покушај убиства, а тада га је преузело Више јавно тужилаштво.

Директор полиције је потврдио и да је осумњичени 8. септембра лично дошао у тужилаштво да потпише споразум о признању кривице за раније почињено кривично дело и навео да је "поступајуци тужилац могао да не зна" да је у том тренутку осумњичен за наношење тешке телесне повреде.

Ребић је рекао да је тако нешто могуће због тога што "није повезан систем" у информацијама између тужилаштава и полиције.

Бета/Инсајдер

Најчитаније