петак, 15 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

УОПС: Познат потпис на плакатима на Врачару против Ђиласа, Јеремића и Бајеца

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Удружена опозиција Србије најоштрије је осудила ауторе плаката, који су осванули на Врачару, а на којима се нападају Андреј Бајец, Драган Ђилас и Вук Јеремић, како су навели, у духу времена које не приличи Европи 21. века.

 

"Све ово се дешава у непосредној близини школе коју похађају деца Драгана Ђиласа и шета породица Вука Јеремића. Посебно је питање шта је непосредни повод ове ноћне акције и да ли је Андреј Бајец на фотографијама само зато јер се режим боји истине и онога о чему говори и против чега се бори Јелисавета Василић", наводи из УОПС и додају да у нормалном друштву политичке разлике постоје јер се и у њима огледа борба за изградњу боље државе за сву децу која у њој живе.

"Само у недемократским државама режим се обрачунава са политичким противницима, не презајући чак да застрашује њихове породице и децу. Потпис на плакатима је очигледан. Некада ангажује навијаче да линч спроводе бакљама и дреком, а сада ангажују своје таленте зла да дизајнирају прецизан напад на мир нечијих породица", нагласили су.

УОПС истиче да је то јасна порука претње свима онима који нису део режима, а дигну свој глас, јер су, како подсећају, "сличном линчу подвргнути и независни интелектуалци и грађани који искажу свој став, а он се не допадне режиму".

"Немамо илузије да ће МУП ухапсити починиоце и заштитити породице и децу, али ни инспиратори и извршиоци оваквих и сличних дела не треба да имају илузију да након смене овог режима неће, пред законом, одговарати за своје поступке", закључено је у саопштењу.

Н1 Београд

Промо

Bg

Најчитаније