недеља, 19 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Народна странка: Власт није ништа урадила - улицама Калуђерице теку фекалије

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Градска власт Београда за шест и по година није учинила ништа на решавању проблема канализације у стихијски насталом београдском насељу Калуђерица, где улицама теку фекалије, рекли су представници Народне странке. Они сматрају да се стање неће променити док је на власти у главном граду Српска напредна странка (СНС).

 

"СНС је још 2012. године обећала да ће заувек решити тај проблем, али од тога није било ништа. Многи грађани Калуђерице живе без канализације већ 40 година, а постојећа канализациона мрежа је изграђена парцијално и нелегално, па се отпадне воде изливају у Калуђерички поток, који је постао фекални колектор", рекао је повереник Народне странке за Гроцку Игор Стојменовић.

Како је саопштено, Стојменовић је навео да недовољна канализациона мрежа пропада и због изградње нових зграда које се на њу прикључују.

Он је навео да је рок за израду идејног решења за канализацију у Калуђерици истекао пре скоро годину дана, а грађани не знају да ли је то решење завршено нити шта градска власт планира да уради.

Одборник Народне странке у Скупштини Београда, Милош Павловић, рекао је да проблем канализације постоји у насељима Крњача, Борча и Овча, на банатској обали Дунава, која припадају београдској општини Палилула.

"Власт једино зна да даје лажна обећања, попут оних председника Србије Александра Вучића и заменика градоначелника Београда Горана Весића да ће проблем канализације бити решен, али грађани неће добити канализацију док је на власти СНС, јер већ осам година само дају лажна обећања", рекао је Павловић који сматра да је власт "неспособна" и да јој је "циљ само лично богаћење".

Одборница Народне странке Марина Липовац Танасковић рекла је да су канализациону мрежу у Калуђерици пре 40 година градили сами становници, а Град Београд и општина Гроцка нису урадили ништа.

Калуђерица је удаљена од центра Беогада 10 километара, а према попису из 2011. године у том насељу живи 27.000 становника, док је данас тај број достигао 40.000.

"У Калуђерици је грађено неплански и стихијски и она је прва асоцијација за нелегалну градњу у Београду, која је изазвала многе проблеме", рекла је Марина Липовац Танасковић.

Бета/Н1

Промо

Bg

Најчитаније