петак, 04 децембар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Каква је ово маска коју носи Вулин и шта жели да нам поручи

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Председник Александар Вучић, у пратњи министра одбране Александра Вулина и начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, положио је данас венац на Споменик Незнаном јунаку на Авали поводом обележавања Дана ослобођења Београда. Пажњу јавности том приликом привукла је необична маска министра одбране.

 Наиме, на заштитној маски министра Вулина била су два укрштена срца са заставама Србије и Републике Српске. Испод је и порука: “Србија и Српска”.

Након церемоније полагања венца, уз почасни строј Гарде и интонирање државне химне, у спомен књигу председник Вучић је уписао:

“Бесмтни ослободиоци, деценије које пролазе не умањују величину вашег подвига. Захваљујући вашој храбрости и великој жртви, Београд данас живи као слободан град у нашој самосталној и независној Србији. Он је град у којем људи виде своју и будућност своје деце. Данашњи Београд и Србија показују да ваша жртва није била узалудна. Јунаци, вечна вам слава и хвала за слободу“.

Након вишедневних тешких борби припадници Народноослободилачке војске Југославије помогнути совјетским савезницима ослободили су Београд 20. октобра 1944. године.

Нова

Најчитаније