недеља, 19 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Промењене паркинг налепнице посланика, Мартиновић каже да је било злоупотреба

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Док се чека да Влада Србије пошаље Предлог Закона о буџету за 2021. годину Скупштини, Одбор за административно-буџетска питања усвојио је скупштински буџет за наредну годину.

 

Трошкови парламента у 2021. ће премашити две милијарде динара.

Расход само за народне посланике биће 705.115.000 динара, а остатак новца је, према образложенују, намењен техничкој подршци раду Скупштине и редовном раду Републичке изборне комисије.

Одбор је донео одлуку и о измени изгледа паркинг налепнице за паркирање око зграде Народне скупштине, а председник одбора Александар Мартиновић изјавио је да је у претходном периоду било злоупотребе налепница.

Подсетимо, уочи заседања Скупштине, у више наврата су се на друштвеним мрежама појавиле фотографије непорписног паркирања посланика, на тротоарима, травњаку и на платоу испред парламента. На бахато паркирање посланика надлежне службе до сада нису реаговале.

„Један од разлога за измену изгледа налепнице за паркирање је у томе што је било случајева да су неовлашћена лица, не знам на који начин, дошла у посед тих налепница и то је на неки начин дискредитовало Народну скупштину, па смо одлучили да променимо изглед тих налепница, тако да тих злоупотреба, надам се, више неће бити“, рекао је председник одбора Александар Мартиновић.

Н1/Данас

Промо

Bg

Најчитаније