недеља, 19 септембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Састанак дела опозиције с челницима РТС: Непостојање парламентарне опозиције захтева другачији приступ извештавању

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Представници неколико опозиционих странака су се данас на своју иницијативу састали с руководством јавног сервиса Србије РТС, саопштила је Нова странка.

 

Наведено је да су се две стране сагласиле да политичка ситуација у Србији, у којој нико од опозиције није део сазива Скупштине, захтева другачији приступ извештавању.

Главна тема је била да руководство РТС-а "мора да буде вођено професионалном етиком, владавином права и поштовањем закона", пре свега Закона о јавним сервисима, који подвлачи неопходност стварања услова за враћање политичког плурализма, заступљености опозиције и критичких мишљења и ставова на јавном сервису.

Председник Нове странке Арис Мовсесијан је рекао да је неопходно "освојити слободу у информативном програму јавног сервиса" који је "дужан да пружа правовремене и истините информације свим градјанима Србије, а не само оном делу који подржава актуелни режим".

У име РТС на састанку су били њен генерални директор Драган Бујошевић, уредник Информативног програма Ненад Љ. Стефановић и уредник Интернет портала РТС-а Зоран Станојевић, наводи се у саопштењу.

Поред Мовсесијана, опозицију су на састанку представљали лидер Демократске странке Србије Милош Јовановић и генерални секретар Социјалдемократске странке Константин Самофалов.

Представници више странака и покрета предали су прошле недеље на писарницу Радио телевизије Србије захтев за одржавање састанка са руководствима информативних редакција јавних сервиса.

Инсајдер

 

Промо

Bg

Најчитаније