уторак, 26 јануар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

“РТС крије да је Лончар забранио тестирање медицинара”

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић упутила је саопштење у ком наводи да Радио-телевизија Србије не сме да објави да је министар здравља Златибор Лончар забранио ретестирање медицинара на коронавирус.

 “Колико још људи треба да оболи од Ковид-19, колико још људи треба да умре од ове болести, какав суноврат треба да доживи здравствени систем ове земље да РТС, као јавни сервис, буде у функцији информисања грађана, а не у функцији заштите власти и прикривања свих њихових промашаја са трагичним последицама?”, наводи се у саопштењу.

Да ли је обавеза РТС-а да обавести јавност да је Министарство здравља Републике Србије наложило здравственим установама да забране ретестирање здравствених радника на Ковид-19 након 14 дана и тако принуде медицинаре да и болесни раде, пита Тепић.

“У јеку ескалације пандемије, свакодневног обарања црног рекорда у броју заражених и преминулих како грађана, тако и здравствених радника, РТС није нашао за сходно да ниједном речју укаже надлежнима о погубности организовања шопинга за „Црни петак“, већ је, напротив, у свом централном Дневнику промовисао овај догађај. За РТС није било важно колико ће се људи заразити, већ да ли су попусти адекватни и да ли су у складу са попустима у Европи”, наводи се у саопштењу.

Тепић захтева од РТС да објави ову информацију и документ, да објави све информације о правом стању у здравственом систему Србије, да обезбеди да се у програму јавног сервиса чују мишљења стручњака која могу допринети превазилажењу ове трагичне ситуације уместо омамљивача из Кризног штаба, а од Владе захтева да моментално повуче предлог за повећање обавезне ТВ претплате.

Михаило Јовићевић   Нова

Промо

Bg

Најчитаније