уторак, 25 фебруар 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

ДС: Комунална полиција се претворила у лично обезбеђење СНС

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Председник београдског одбора Демократске странке (ДС) Балша Божовић оценио је данас да привођење активиста иницијативе "Не да(ви)мо Београд" показује да се комунална полиција "претворила у лично обезбеђење Српске напредне странке".

"Баш као и странка за коју раде, и комунални полицајци сматрају да је забрањено исказивати другачије мишљење од оног што мисли вођа, и, посебно, да је недозвољено информисати грађане и упознавати их са чињеницама", наводи се у саопштењу Божовића.

Он је оценио да су активисти ухапшени због тога што су "делили материјал чија се садржина не допада владајућој странци".

"Осим тога што је такво понашање противзаконито и скандалозно, оно угрожава основна Уставом гарантована људска права на слободу говора. Очигледно су, у недостатку аргумената, насиље и репресија најбоља оружја режима у борби против свих који другачије мисле", истиче се у саопштењу.

Демократска странка "захтева хитну оставку шефа комуналне полиције због овог, последњег у низу, скандала у ком комунална полиција врши репресију над грађанима", као и реакцију надлежних органа, а обратиће се и заштитнику грађана.

"Посланици и одборници Демократске странке радо ће се укључити у акцију поделе овог пропагандног материјала и бити спремни на све мере репресије које могу доћи као последица тога што се усуђујемо да кажемо да је закон о Београду на води лош и да иде на штету грађана Београда и целе Србије", додаје се у саопштењу.

Блиц

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније