петак, 10 јул 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Да ли сте за то да се у Србији поново уведе ОБАВЕЗНО СЛУЖЕЊЕ ВОЈСКЕ?

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Поводом изјаве премијера Србије да његов син има жељу да буде војник, поново се међу Србима јавила идеја да се врати обавезно служење војног рока. Шта ви мислите о томе?

Након изјаве премијера Србије Александра Вучића да је поносан што је његов 16-годишњи син Данило добио позив за војну евиденцију и да жели да буде војник када порасте поново се актуелизовала прича о повратку служења војног рока у Србију!

Србија је поново пред избором, да ли треба вратити обавезно служење војног рока које је званично укинуто 1. јануара 2011. године и од тада су у војску упућивани само они који то желе.

Ипак, остала је обавеза војне евиденције у којој се уписују младићи након навршене 16-те године, а 50.000 динара или 60 дана затвора је казна уколико се неко не одазове позиву за упис у евиденцију.

Пре годину дана начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић изазвао је прави шок у јавности када је на свечаности у касарни “Војвода Живојин Мишић” у Ваљеву рекао да се размишља о увођењу обавезног војног рока.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

– Често се може чути мишљење грађана да треба вратити редовно служење војног рока и ми нисмо затворили ту могућност – рекао је Диковић.

Он је навео и да ће се наћи начин да се млади обуче да се понашају у ситуацијама које су опасне по њихов живот и околину, додајући да сви треба да буду поносни на војнике, који својом вољом долазе да служе војни рок, свесни да на тај начин доприносе безбедности и бољитку Србије.

Foto: Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Позивамо вас да се у коментарима изјаните да ли сте за то да се у Србији поново уведе обавезно служење војног рока.

Телеграф

Најчитаније