недеља, 07 март 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Министарство одбацило захтев Бранислава Лечића да буде уписан као председник ДС

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Министарство државне управе и локалне самоуправе одбацило је захтев Бранислава Лечића да буде уписан као председник Демократске странке,. Против тог решења се тужбом може покренути управни спор пред Управним судом у Београду у року од 30 дана од дана достављања решења. Док председник ДС Зоран Лутовац ову одлуку Министарства сматра једином могућом, Лечић тврди да је одлука политичка.

 

Лечић, који је искључен из ДС, је 5. октобра послао пријаву за упис промене података у регистар политичких странака којом је тражено да се изврши упис података за новог заступника ДС-а.

Коментаришући решење Министарства, Лечић је агенцији Бета рекао да је у питању "политичка одлука", јер председнику Србије Александру Вучићу "одговара тренутна ситуација у опозицији".

"Јасно је да је то политичка одлука. Ова подела у опозицији, одговара Вучићу - опозиција која нема велике шансе да покупи незадовољство народа у оном капацитету да владајући режим доведе у питање", рекао је Лечић.

Оње додао одлука Министарства показује да "део ДС" који он предводи, "нису Вучићеви људи".

" Постојала је идеја да смо ми отпадници, да смо избачени из ДС-а као људи који су Вучићеви, али да смо Вучићеви, ми бисмо били уписани. С обзиром да нисмо уписани, Вучићу одговара оваква опозиција у ДС-у, што значи да му одговара Зоран Лутовац", сматра он.

Лечић је напоменуо да ће "наставити да се бори за ДС", а 28. фебруара, када буде заседао Главни одбор странке, одлучиће се о "даљим политичким наступима ДС-а".

С друге стране, председник Демократске странке Зоран Лутовац изјавио је данас да је једина могућа одлука коју је могло да донесе Министарство за државну управу и локалну самоуправу одбацивање захтева Бранислава Лечића заснованог на "очигледним фалсификатима".

Лутовац је агенцији Бета рекао да је чланство у "мучној борби" успело да сачува ДС и да ће сада моћи "одлучније и посвећеније" да се посвети борби за "смену режима и нормалан живот у Србији".

На изборима у Демократској странци, које је организовао део ДС-а, за председника партије је изабран једини кандидат за ту функцију - Бранислав Лечић. Ове изборе није признао други део странке на челу са Зораном Лутовцем, које је „одметнуте“ чланове искључило из партије. Због тога је одлука о легитимном руководству била препуштена Министарству државне управе и локалне самоуправе.

Бета; Инсајдер

Промо

Bg

Најчитаније