понедељак, 29 новембар 2021
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Јовановић: Кључан је договор Народне странке, ССП и ДС

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић изјавио је да је за јединство опозиције неопходан договор три кључне опозиционе партије, Народне странке, Странке слободе и правде и Демократске странке, и да ће грађани подржати тај блок ако виде да се опозиција уозбиљила и договорила о заједничком наступу.

 

„Добродошле су и остале истински опозиционе странке, јер ми никоме не можемо да одрекнемо опозициони статус. Требало би да се договоримо да заједно или излазимо на изборе или их заједно бојкотујемо“, рекао је Јовановић телевизији Ал Џазира.

„Ако излазимо на изборе, онда су неопходне заједничке листе на свим нивоима, како би грађанима била јасна подела на власт и опозицију. Бираче ће збунити ако им будемо објашњавали да постоје три листе у Београду, 18 листа на једном месту, 19 на другом, пет или шест колона на парламентарним изборима и заједнички кандидат за председника Србије“, додао је Јовановић.

Јовановић је истакао да су у току разговори Народне странка, ССП и ДС и да се нада се ће се договорити о јединственом наступу.

„Ако опозиција буде имала јединственог председничког кандидата, председник СНС-а и Србије Александар Вучић би могао да буде угрожен, а могућност за то ће бити још већа уколико буде другог круга председничких избора“, рекао је Јовановић.

Saveti rs ubusen full

Bg

Подржи Жиг инфо

DUGME DONIRAJ baner

Најчитаније