четвртак, 04 јун 2020
×

Упозорење

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 227

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 206

JUser: :_load: Није могуће учитати корисника са ИД: 205

Николићевом "мерцедесу" треба мотор

Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

За поправку службеног аутомобила председника Србије неопходно је издвојити 12 милиона динара. У МУП кажу да безбедност шефа државе није угрожена

ПОПРАВКА службеног аутомобила председника Томислава Николића коштаће 12.250.000 динара. На "мерцедесу С" потребна је замена мотора са агрегатима, диференцијала и задњег десног амортизера.

Овај извештај о стању кола намењених за превоз првог човека Србије "Новости" су добиле од Министарства унутрашњих послова. Тендер за поправку је у току, а док се "мерцедес" не поправи, Николић ће користити БМВ из 1997. године, који је међу најстаријима у државном возном парку!

У Председништву јуче нису желели да коментаришу извештај МУП. Ипак, раније су тврдили да аутомобил већ годину и по стоји у гаражи, јер нема адекватне гуме. Старе су се, тврдили су, толико излизале да не могу да се користе и да је безбедност председника који се вози у колима старим 18 година индиректно угрожена.

Из МУП, ипак, стижу другачије информације:

- Возило има нове пнеуматике.

На питање "Новости" да ли је безбедност Николића угрожена, из МУП су одговорили да не поседују информације о томе.

Иначе, "мерцедес" који чека поправку купљен је 2010. године док је на месту председника Србије био Борис Тадић. Коштао је 620.000 евра, има непробојна стакла и може да издржи експлозију. У колима се налазе боце са кисеоником. Такође, може да буде и под водом. Блиндиране су му чак и гуме које после поготка могу да возе 100 километара. За њега се делови морају поручити и знатно су скупљи него они за обичне "Мерцедесове" аутомобиле.

За разлику од ове "тврђаве" на точковима, БМВ који сада користи Николић знатно је оскуднији у опреми. Блиндирана су му само стакла.

"БРАБУС" УНИШТЕН У УДЕСУ

Из возног парка који је намењем председнику не може да се користи ни "мерцедес брабус" који је уништен у саобраћајној незгоди, док га је возио радник сервиса, где је био на одржавању.

Ово возило вредно је милион евра, а поклон је шеика Мухамеда бин Заједа, принца Уједињених Арпских Емирата. Аутомобил има девет "ербегова", а може да се креће брзином до 300 километара на час. Резервоар је запремине 100 литара.

С. С. РОВЧАНИН    новости

Анкета

Да ли сте задовољни водоснабдевањем на територији градске општине Гроцка

Најчитаније