ПОЛУГОЛЕ ДЕВОЈЧИЦЕ СА БАЛКАНА НУДЕ СЕ НА ФЕЈСБУКУ: Завирите у стравичне групе које промовишу ИНЦЕСТ и ПЕДОФИЛИЈУ! | Жиг Инфо

ПОЛУГОЛЕ ДЕВОЈЧИЦЕ СА БАЛКАНА НУДЕ СЕ НА ФЕЈСБУКУ: Завирите у стравичне групе које промовишу ИНЦЕСТ и ПЕДОФИЛИЈУ!

На „Фејсбуку“ већ неко време, потпуно јавно и без икакве цензуре, постоје најмање две групе намењене корисницима са територије бивше Југославије, а које отворено промовишу и позивају на инцест, педофилију. Једна има нешто више од 1800 чланова, друга око две стотине, а приступ им је – ма шта вам год причали о сигурности на интернету и службама које надзиру садржај – застрашујуће једноставан.
Најконкретније могуће речено – на два клика од било којег детета које се користи том друштвеном мрежом, налази се садржај од којег се одраслој особи окреће желудац.

Новинарка Индеxа је, с лажним профилом без имало проблема и дословно једним кликом, стекла чланство у групи и провела неколико дана у комуникацији с члановима. Није било никаквог неповерења, никаквих провера, ничега. А сликовни материјал и текстуални садржај који уследи исте секунде по примању у чланство, а потом и поруке којима се чланови међусобно једни другима обраћају, настрани су и шокантни.

„Највише волим млађе од 13“, „Тко је од вас ј**** своју мајку?“, „Препричајте своја искуства с инцестом“, „Најслађе је између брата и сестре“, „Тражимо још један пар за инцест“, само су неке од објава на које онда чланови одушевљено и без имало задршке дискутују.

 

Знатан део чланова групе има стваран профил, што се у неколико сати претраживања по интернету врло једноставно може утврдити. Но, прилично је забрињавајућ и још један тренд – у таквим групама по своју дозу пажње долазе девојчице из целе регије. Премда је по фотографијама апсолутно немогуће утврдити њихову доб, по порукама и коментарима које остављају, прилично је јасно да се ради о – деци. Оне ту објављују разголићене фотографије, траже спонзоре.

С обзиром на то да чланство у групи чланови користе и како би се међусобно повезали, што се – након њиховог упознавања – касније одвија у приватним порукама и у стварном животу, можда је боље и не замишљати. Девојчице се нуде као у излогу, а остатак екипе бира…

Како пише „Индеx“ администратори група се мењају, али током тих неколико дана које је новинарка провела у групи изменило се њих троје-четворо. Реч је о девојци од двадесетак година из Београда, нешто старијој девојци српског порекла која живи у иностранству, Бошњаку који живи у Шведској и девојци која живи у околими Сиска.

 

 

(Еспресо.рс/ Индеx)

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Zemlja će biti uništena za tri godine!

Uništenje Zemlje zbog klimatskih promena možda se čini kao daleka budućnost, ali planeta već danas trpi ozbiljne posledice, upozorili su stručnjaci Svetskog ekonomskog foruma (WEF). ...