ПОМЕТЊА НА ТРГУ Студентски протест: Желимо музеје, а не шунд и кич! | Жиг Инфо

ПОМЕТЊА НА ТРГУ Студентски протест: Желимо музеје, а не шунд и кич!

Желимо да покажемо људима да хоћемо музику и културу, не желимо више да гледамо промоцију неморала и глупости – каже Андреј Зорић (20) из студентске организације “Систем вредности”

Студенти са Правног факултета, уз помоћ студената музичке академије, синоћ су у центру града направили праву “пометњу”. Музичким протестом и транспарентом “Хоћемо културу, а не реалитy!” одушевили су преко 200 окупљених Београђана, а вест о необичном протесту целог дана се шири интернетом. Они на све то кажу да само желе да “зауставе шунд и кич којим нас бомбардују са Запада”.

– То није био протест против телевизије. Ријалити емисије смо само искористили као пример ругла и кича који не желимо. На Тргу Републике поручили смо да желимо музеје и позоришта, а не “Фарме”, “Парове” и “Великог брата” – каже овај студент.

Како истиче, студенти су као локацију намерно изабрали годинама затворен Народни музеј, како би управо на то скренули пажњу представника власти.

– Ускраћује нам се право на културу. Желимо да Србија има слуха и за њу, а не само за ријалити програме. Симболично смо изабрали баш 1. септембар и дан када деца крећу у школу – каже Андреј и додаје да је скуп био покушај да организација допре до што више истомишљеника.

Студенти кажу да се изненадили позитивним реакцијама суграђана и великом пажњом медија.

– Људи су препознали ово за шта се боримо. После перформанса прилазили су нам са децом да се захвале и кажу да не желе да им деца приђу свету ријалитија, већ да желе да и она имају наша здрава схватања – каже он.

 

Коментари

Коментари

Препоручујемо