ПОНАВЉАЧ ОБНАВЉА ЗНАЊЕ Како се председник Гроцке спрема за Вучића | Жиг Инфо

ПОНАВЉАЧ ОБНАВЉА ЗНАЊЕ Како се председник Гроцке спрема за Вучића

У понедељак 9. октобра, председник Вучић ће отворити Основну школу „Иво Лола Рибар“ у Бегаљици.

Барем су тако јавили из Инфо службе ГО Гроцка, а у самом обавештењу су позвали грађанство да присуствује овом догађају са почетком у 7: 15 часова ујутру.

С обзиром да није присуствовао отварању рампе у Врчину, Икее и других пројеката, ако их је било, на којима је учествовао Вучић, председник Гроцке се увелико спрема за овај догађај.

Наиме, како је врло брзо дипломирао на неком бањалучком факултету, његово знање није се баш истицало. За председника Гроцке контејнери су контајнери, а ни остали правопис му баш не лежи.

Кажу злуради да Вучић није хтео очима да види Симоновића, па зато није присуствовао неким догађајима у којима је учествовао сам председник. Исти ти кажу да се није држало пароле „Пола пије, пола Шарцу даје“, па је због тога дошло до заблуде , односно не подношења. Мислио је председник Гроцке, ваљда, да је Шарац неко други, односно сам он а не велики „ОН“..

Како је схватио да га је неко погрешно саветовао, а и да му диплома нема неког значаја, решио је председник Гроцке да седне у ђачке клупе. Најбоље је ићи у  готово нову, помисли председник Гроцке, те је тако први сео у обновљену школу Иво Лола Рибар у Бегаљици.

Једном понављач, увек понављач, кажу наши преци. То за председника Гроцке и није тако лоше, јер ово му је трећи пут да седа у фотељу првог челника ове општине, а не би шкодило да буде још који пут. Ако је прескочио који разред, није ни битно јер важно је бити стално у фотељи. А за школу ће се снаћи, као и увек. Никада није касно да се заврши по нека школа, па макар испити били у недељу или у граду у којем је ретко када боравио.

А народ, ко народ.. Одавно је Арчибалд Рајс написао своје мишљење у књизи „Чујте Срби“, а његово виђење Срба готово век након овог издања је још увек актуелно. Паметни и учени људи и даље нашуштају земљу а међу осталим (осталих у земљи) Србима и даље се глорификује незнање, понављачи и бахати људи. А ко је ту бахат, мислим да је објаснио и сам председник Вучић пре три године када је сменио једног директора Железница Србије који се исто зове као и председник Гроцке. У понедељак ће пак бити друга прича. Од оног који беше бахат, из истих оних уста из којих је изашла ова реч, чућемо како је он допринео да просперитет у општини Гроцка никад није био бољи и да је ово прави пример како се брине о најмлађима па самим тим и осталим грађанима.

Исти ти грађани, прогутаће ту причу  док се не врате кући. А у истој тој кући пронаћи ће нове рачуне за струју, увећане за минимум два посто… Трошкове које ће морати да обезбеде за најмлаће, за огрев као и многе друге. Мислите да ће смети нешто да кажу оном који им је исте наметнуо?

Нажалост, већина нашег народа су понављачи- увек понављају исту грешку при избору..

 

Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо

МИЛА

Рекао јој је да дође кући до поноћи. Самоиронично је помислила на отужну бајку. Онда је нагло престала да мисли о томе, као да отреса ...