ПОНОВО ЗАКАЗАН ПРОТЕСТ Уручено протестно писмо Бегаљичана због школе (ФОТО) | Жиг Инфо

ПОНОВО ЗАКАЗАН ПРОТЕСТ Уручено протестно писмо Бегаљичана због школе (ФОТО)

Мештани Бегаљице су јуче u 12 часова одржали протест испред ГО Гроцка,а како би изразили незадовољство зато што се ни после више од годину дана није кренуло са реконструкцијом Основне школе у Бегаљици.

Подсетимо се, у Бегаљици је  увече између 23. и 24. Априла 2016.избио пожар у основној школи „Иво Лола Рибар“. Након пожара, школа није била више за употребу. Узрок несреће су, према првим инфирмацијама, биле неисправне инсталације у поткровљу школе, а у пожару су изгорели кров и поткровље зграде. Како се ни после више од годину дана није кренуло са реконструкцијом Основне школе у Бегаљици, незадовољни мештани су пре два дана окупили у центру овог места како би изразили незадовољство.

ВИШЕ- ОВДЕ

Након што су одржали протест у Бегаљици, мештани су за јуче заказали протест испред ГО Гроцка- Протест је почео у 12 часова.

Делегацију незадовољних мештана примио је председник Скупштине градске општине Гроцка Стефан Дилберовић, а састанку су присуствовали и чланови већа Живадин Митрић и Зоран Костић, као и директорка школе Драгана Пешић.

Како су навели из Инфо службе ГО Гроцка, родитељи су изнели своје захтеве и рокове, који су одмах прослеђени градском Секретаријату за образовање и дечију заштиту.

-Будући да је локална самоуправа апсолутно подржала незадовољство грађана, јер је и руководству општине Гроцка у интересу да се проблем реконструкцције школе у Бегаљици у што краћем року реши, председник градске општине Гроцка Драгољуб Симоновић у уторак 23. маја, одржаће састанак са градским секретаром за образовање и дечију заштиту Славком Гагом. Састанку ће такође присуствовати  чланови Савета родитеља чија су  деца ученици ОШ“ Иво Лоле Рибар“, а очекујемо да ће надлежне градске инситуције схватити озбиљност и приоритетност и приступити реализацији овог проблема, како би деца ускоро могла да похађају наставу у овој школи, наводи се у саопштењу Инфо службе ГО Гроцка.

ПОЗИВ ЗА ОМАСОВЉЕЊЕ ПРОТЕСТА

Организатори протеста кажу да су надлежни из ГО Гроцка примили њихову делегацију и да им је уручено протестно писмо. Најављен је нови протест за уторак 23.05.2017. године са почетком у 12 часова.

-Родитељи ђака, садашњих и будућих, житељи Бегаљице и сви остали који сматрате да нам је ова школа потребна, одвојите тих сат времена и појавите се на протесту. Сви ми имамо обавезе, посао, радно време, јагоде за брање, брескве за разређивање али то не може да вам буде изговор. Дођите да се заједно заузмемо за нашу децу и нашу школу. Видимо се у уторак, наводи се у једном од обавештења на друштвеној мрежи Фејсбук.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

 

 

Коментари

Коментари


Препоручујемо