Посланици о Националној академији за јавну управу | Жиг Инфо

Посланици о Националној академији за јавну управу

Док су јуче посланици владајуће коалиције најавили да ће гласати за предложен решења и оценили да је оснивање академије важно за едукацију и ефикаснији рад запослених у јавној управи, опозиција је тврдила да ће та установа бити партијска академија за запошљавање кадрова странака на власти.

Министар за државну управу и локалну самоуправу Бранко Ружић одбацио је наводе опозиције о партијском запошљавању, те поручио да ће директор Националне академије за јавну управу бити биран на конкурсу.

Објаснио је да ће директор академије одговарати влади која га бира на период од пет година, на предлог председника владе према закону којим се уређује положај државних службеника.

"Он мора бити изабран на конкурсу, тако да нема говора о партијском запошљавању", рекао је Ружић.

На седници, која је почела у уторак, посланици разматрају и измене Закона о државним службеницима.

На дневном реду су и измене Закона о информационој безбедности, као и Предлог закона о електронском документу, електронској идентификацији и услугама од поверења у електронском пословању.

RTS.RS! Izvor vesti

Коментари

Коментари

Препоручујемо

Фејзбук: Политика је курва

    Политика је стара курва, кажу. Очас узлетиш, обогатиш се, уђеш у високо друштво, нова одела, нова кућа, нов ауто, нова жена…Министар полиције др ...