Посланицима забрањен ВИП салон аеродрома | Жиг Инфо

Посланицима забрањен ВИП салон аеродрома

Посланици Скупштине Србије од среде не могу да користе салон за путнике бизнис класе на Аеродрому „Никола Тесла“ о трошку парламента, сазнају „Новости“

ПОСЛАНИЦИ Скупштине Србије од среде не могу да користе салон за путнике бизнис класе на Аеродрому „Никола Тесла“ о трошку парламента, сазнају „Новости“.

На адресу свих посланичких клубова стигло је обавештење у којем се наводи да, због „неопходности рационалног трошења новца из скупштинског буџета“ законодавни дом неће плаћати услуге које пружа ВИП просторија.

До сада је била пракса да посланици могу у „бизнис салону“ да попију сок, кафу или поједу сендвич пре одласка на службено путовање, а на рачун законодавног дома.

Ово резање трошкова још једно је у низу које Скупштина спроводи у последње време. Парламентарци већ лете економском класом, карте за унапред заказане међународне догађаје се купују раније како би се користили попусти, а понекад се користе и услуге нискобуџетних компанија.

Осим тога, народни трибуни ретко добијају дозволу за коришћење службених аутомобила који су стално на располагању само председнику Маји Гојковић и генералном секретару Јани Љубичић. Возило могу добити и потпредседници законодавног дома, као и шефови посланичких група.

Однедавно, посланици плаћају и путарину, а дневнице за долазак на седнице су укинуте пре три године.

Иначе, парламент је прошле године потрошио мање новца него што је било предвиђено, а сума која је остала враћена је у републички буџет.

С. С. Р.    новости

Коментари

Коментари


Препоручујемо

ГРАД УВОДИ ТАКСУ ЗА ВИНЧУ Док Обреновац успешно наплаћује ЕКО ДИНАР, ГРОЧАНИМА нова ТАКСА иако је депонија на њиховој територији!

Град Београд увешће нову таксу за третман отпада којом би се индиректно финансирала градња нове депоније у Винчи, а затим и прерада отпада у овом ...