ПОСЛУШАЈТЕ ОВОГ „ПОСЛОВОЂУ “ Ово се не дешава у Афричком граду, већ у Београду! (АУДИО) | Жиг Инфо

ПОСЛУШАЈТЕ ОВОГ „ПОСЛОВОЂУ “ Ово се не дешава у Афричком граду, већ у Београду! (АУДИО)

Гледао сам на више десетина, можда и стотина филмова у којима се државни или провладини службеници у неким, претежно Афричким или земљама Блиског истока приказују као они који су изнад власти. Не ретко се у тим сценама исти ти службеници обрачунавају са обичним народом на свакојаке понизне начине, служећи се полугама власти.

Да ми је неко причао пре само пар година да ће такво понашање доживети у рођеној Србији, не бих му веровао јер ипак су то само филмови. Међутим, грдно сам се преварио. Пре пар година дођоше на власт неки напредни људи у Србији. И заиста, ако узмемо да рачунамо отпозади, Србија је напредовала… По бахатошћу, незналицама, купљено дипломашима… Оно мало иоле часних и вредних људи увелико су напустили земљу или се спремају. Искрено, за то и имају разлог. Ја сам један од оних који, колико год да је тешко, изабрао би да останем у Србији. Уствари, то сам мислио док не дођоше ови напредни. Јер, од кад они дођоше ја доживљавам сцене из оних филмова што спомену на почетку..

Ово је само један од разлога, за којег изразито тврдим да одавде треба бежати а онај који задњи изађе нека угаси светло. Да се разумемо, постоји и други начин онај демократски гласањем или изласком на улице како би  ова данашња бахатост постала пропаст, али се бојим да Србин више нема храбрости ни воље да уради нешто тако.

Након што су ми противправно искључили струју (више о томе овде), доживео сам још један шок. Наиме, комшиници је екипа ЕДБ-а из погона Гроцка ушла у њено приватно двориште и вршила некакву истрагу. Иако члан 199 Закона о енергетици каже, између осталога, да о извршеној редовној и ванредној контроли сачињава се записник на лицу места који садржи утврђено чињенично стање и доказни материјал, а да у случају да нико није присуствовао контроли или је присутно лице одбило да потпише записник, на месту контроле оставља се обавештење са роком и адресом где може преузети записник или се записник доставља на други начин у складу са законом, за ЕДБ у Гроцкој закони не важе. Екипа из Гроцке је мојој комшиници оставила на некавом налогу за рад, ручно писано обавештење да се јави у њихов погон јер „неовлашћено препродаје“ струју мом домаћинству. Да поновим још једном, некаква екипа улази у приватно двориште без овлашћења и поново подмеће доказе (као што сте видели у линку).

Њихово тумачење да је комшиница некакав препродавац струје, уопште нећу да коментаришем. Јер шта коментарисати након што чујете пословођу „Петровића“ из ЕДБ-а у Гроцкој који каже јасно да је он Бог и батина и да се њему тако може !? Добро, није тај Петровић баш тако рекао, али се то итекако може закључити из његовог обраћања према „потрошачима“. Не верујете? Чујте и сами..

И шта даље? Поднео сам кривичне пријаве, обратио се на више места, у више медија.. И ништа, сви ћуте а насиље се наставља. Ето зато збогом Србијо…

 

Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо