ПОСТАНИ ЊИХОВ ЧЛАН И ОД „ЛОПОВА“ ПОСТАНИ „ОЗБИЉАН“ Бивши председник СГО Гроцка, Горан Пекарски, постаје напредњак | Жиг Инфо

ПОСТАНИ ЊИХОВ ЧЛАН И ОД „ЛОПОВА“ ПОСТАНИ „ОЗБИЉАН“ Бивши председник СГО Гроцка, Горан Пекарски, постаје напредњак

Како су пренели медији, посланик Горан Пекарски поново је део владајуће коалиције, након што је данас саопштио да је напустио Нову Србију Велимира Илића и приступио СНС и посланичком клубу напредњака у парламенту.

Горан Пекарски је, иначе, грађанима ГО Гроцке познатији као председник Скупштине ове општине у сазиву пре него што су напредњаци узели власт и као личност која је од истих окаректерисана као „лопов“ и неко ко је уништио Гроцку.

За све што је било спорно и што не ваља у ГО Гроцка, садашњи напредњаци кривили су Пекарског. Неретко се дешавало да и сам председник Гроцке, на друштвеној мрежи Фејсбук оптужује мештане да су плаћени од стране Пекарског, кад год би се неко усудио да критикује напредњаке.

А председник Гроцке је напредњак Драгољуб Симоновић- Сима, познатији широј јавности у Србији као бахати диреткор који је оштетио Железнице Србије. Тај епитет бахати је добио од никог другог до председника СНС-а, а сада и Србије, Александра Вучића.

Подсетимо се, Пекарски је у политику ушао преко Демократске Алтернативе, затим је основао Снагу Грађана и заједно са социјалистима владао у Гроцкој. На последњим локалним изборима у Гроцкој, излази под окриљем Нове Србије али не и на заједничкој листи са СНС-ом. Тачније, носиоц листе НС у Србији није био Горан већ његова супруга, док се он нашао на заједничкој листи НС и СНС-а за парламентарне изборе.

Пекарски је након изласка НС из владајуће коалиције, прешао у опозициони посланички клуб Нова Србија – Покрет за спас Србије, чија је председница Санда Рашковић Ивић. Он је у парламент ушао на изборној листи “Александар Вучић – Србија побеђује”.

Пекарски је рекао да је због неслагања са политиком НС у последњих годину дана поднео оставку на све функције у тој странци и напустио је.

Пекарски каже да да је упутио молбу посланичком клубу СНС да им се прикључи јер, наводи, жели да настави да се бави политиком озбиљно кроз чланство у СНС.

И док је раније оштро критиковао режим напредњака, данас Пекарски каже за СНС на челу са Александром Вучићем каже да је кохезиони фактор, те наводи да је Вучић постао и фактор поверења и у држави и у иностранству, а изнад свега у њега поверење имају грађани што се, додаје, показало на председничким изборима.

Изразио је уверење да ће то бити показано и на изборима у Београду.

Орлић: Пекарски се озбиљно понео

И док је право питање какво је мишљење локалних напредњака у Гроцкој, заменик шефа посланичке групе СНС Владимир Орлић рекао је да се Пекарски, након краткотрајног одсуствовања из редова владајуће коалиције, вратио у скупштинску већину кроз приступање посланичком клубу СНС.

Орлић каже да је СНС “центар и носећи стуб формирања коалиције и парламентарне већине у Скупштини”.

– “На начин на који је то учинио Пекарски треба да поступе сви који су постали посланици на изборној листи Александар Вучић – Србија побе]ује, а тренутно имају извесне дилеме у правцу свог политичког деловања – каже Орлић.

Он је навео и да је посланички клуб СНС најбројнији и најзначајнији носилац политике председника Александра Вучића.

– “Повратак у окриље наше изборне листе и приступање посланичкој групи СНС је природно, логично стање. То је стање уважавања воље грађана исказане на слободним изборима – рекао је Орлић поводом прикључења Пекарског СНС и наводи да је то прави пример озбиљног и одговорног понашања и уважавања изборне воље.

НС не жали због одласка Пекарског

Поводом његовог преласка у СНС, НС је саопштила он није успео да растури београдски одбор те странке.

– Сматрамо да је Пекарски „озбиљан и незаменљив“ кадар за СНС који и поред упорног труда да растури Градски одбор Нове Србије Београд није успео да уради ништа. НС се срдачно захваљује Пекарском што је својим одласком допринео нашем бољем раду – рекли су у тој партији.

Они су му поручили да ако „жели да се озбиљно бави политиком, како је сам данас рекао, онда оставку треба да поднесе у странци, а не у Скупштини Србије“.

Поводом навода Пекарског да се већ годину дана не слаже са политиком странке, лидеру напредњака Александру Вучићу препоручила да одштампа твитове Пекарског из тог периода.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо