ПОСВАЂАО СЕ С ОЦЕМ, ПА ХТЕО ДА СЕ РАЗНЕСЕ Ово је мушкарац који је дошао са бомбама испред Владе Србије | Жиг Инфо

ПОСВАЂАО СЕ С ОЦЕМ, ПА ХТЕО ДА СЕ РАЗНЕСЕ Ово је мушкарац који је дошао са бомбама испред Владе Србије

Мушкарац Милош Станковски(39) из Лештана направио је праву драму у центру Београда од 4 до 7 сати јутрос, када се бесан залетео својим аутомобилом на зграду Владе Србије, а потом је из гепека извадио ручне бомбе и претио да ће их активирати и њима се разнети ако га не прими на разговор полицијски инспектор који ради на његовом случају.

Хапшење М.С.

Како је „Блиц“ сазнао, Станковски има богат криминални досије, а одговарао је због крађа, разбојништва и насиља у породици. Није познато због ког случаја је инсистирао да на лице места дође полицијски инспектор који је за њега задужен.

Министар Небојша Стефановић изјавио је данас да се Станковић посвађао са својим оцем, и да је зато љутит „дојурио“ до зграде Владе Србије.

– Он има кривични досије и тражио је разговор са представницима МУП-а о случају који је против њега вођен пре неколико година – рекао је Стефановић.

Мушкарац је јутрос око 6.40 сати након дугих преговора са полицајацима бомбе одложио на гепек аутомобила којим се довезао до зграде Владе, јавио је Н1 чији се репортер затекао на лицу места. Одбио је да легне на земљу приликом предаје, па су га полицајци грубо оборили и привели.

Muškarac je nakon nekoliko sati uhapšen

Мушкарац је након неколико сати ухапшен

Станковски је по налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду задржан у притвору и у току је рад на утврђивању свих чињеница и околности догађаја.

За време трајања акције била је затворена Немањина улица на потезу од главне железничке станице до трга Славија, као и све околне улице. У близини је било паркирано и неколико амбулантних кола.

Драматичном покушају бомбашког напада на зграду Владе Србије јутрос око 4 сата присуствовао је и фоторепортер „Блица“, Марко Поповић, који се затекао на лицу места када се нападач колима закуцао у улаз здања и са бомбама улетео унутра.

Фоторепортер „Блица“ је сведочио брзој реакцији јединица полиције, саобраћајне полиције, антитерористичке јединице и жандармерије које су након три сата успеле да разоружају нападача.

Цела акција је успешно окончана око 7 сати и 10 минута, када је нападач разоружан и приведен.

Блиц, Агенције, Н1

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Војско моја, кукала ти мајка

Те ’99, док су бомбе праштале по народу, тадашњи начелник Генералштаба (чувен по томе што је на првом појављивању у Хагу, баш онако војнички и ...