Повратак БК телевизије | Жиг Инфо

Повратак БК телевизије

Данашњом предајом Регулаторном телу за електронске медије (РЕМ) конкурсне документације и апликације за добијање дозволе за национално емитовање ТВ програма, менаџмент РТВ БК Телецом је најавио званичну намеру за повратак ове телевизије.

Како се наводи у саопштењу, визија нове РТВ БК као будућег националног емитера, утемељена је на квалитетима и традицији широко прихваћеног и високо друштвено рангираног програма прве РТВ БК Телецом. Та је телевизија у пуном програмском капацитету показала врхунску друштвену одговорност и способност приватне медијске компаније, да реализује своју мисију друштвеног едукатора и усмеривача, у периоду сложених и трусних историјских догађања у Србији од 1994. до 2006. године.

РТВ БК Телецом је у тим годинама, емитујући информативни програм по највишим светским новинарским и продукционим захтевима, уз престижни колаж сопствених програмских емисија, филмског, серијског, културног, забавног и спортског програма, поставио телевизијске стандарде који ни до данас у Србији нису превазиђени. Грађани Србије се добро сећају и најбоље знају, колико су били ускраћени и оштећени гашењем прве праве породичне телевизије у нашој земљи. Тим бруталним чином су и стотине младих професионалаца новинара, инжењера и техничара, који су тада стварали и креативно профилисали РТВ БК Телецом и стицали своју личну афирмацију, заустављени у свом напредовању и остали без посла.

„Противзаконто и насилно уништавање телевизије отворених очију 2006. године, како је међу грађанима РТВ БК Телецом био широко и са симпатијама препознаван, остаје као сведочанство једног од најтежих инцидената примене отворене силе према електронском медију у савременој Европи. Таквим поступањем тадашња власт је показала, да је ради остваривања сопствених политичких и личних интереса спремна да разори и уништи чак и телевизију, која је посебно неговала патриотске, историјске и традиционалне вредности и била пример међунационалне и међурелигисјке толеранције“, пише у саопштењу.

У предатом програмском плану апликације РЕМ-у за добијање националне фреквенције нова РТВ БК потврђује своје опредељење, да ће као национална телевизија која поштује хумане, породичне, традиционалне, религијски толерантне, културне, образовне и патриотске принципе, допринети унапређењу поставке друштва боље, срећније и богатије Србије будућности. Такво ново светло на медијском небу Србије недостаје.

БК Група основана и у власништву породице Карић, са својим прворазредним вишедеценијским пословним резултатима и угледом као призната чланица скупа 100 најуспешнијих светских компанија, подржаваће нову РТВ БК да у реализацији овога пројекта окупи најталентованије младе стручњаке и доказана имена из области журнализма, продукције, мултимедија и нових технологија како бии грађани Србије добили прилику за реалним информисањем и схватањем садашњице, а најмлађе генерације и оне које тек долазе могућност да стекну бољу слику о свом наслеђу и шансу да раде, граде и рађају.

Данас Онлине

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Крпељи почели да нападају

Због ниских температура крајем марта није обављено запрашивање. Први пацијенти се већ јавили лекарима СЕЗОНА крпеља очекује се тек са првомајским празницима, али први пацијенти ...