Повратак телевизије отворених очију: Потврђене пријаве за доделу националне фреквенције | Жиг Инфо

Повратак телевизије отворених очију: Потврђене пријаве за доделу националне фреквенције

Саопштењем Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) потврђена је листа пријављених за доделу националних и регионалних телевизијских фреквенција, као и фреквенција за медијске услуге радија.

На тај начин је и поднета апликација РТВ „БК Телеком“ д.о.о. Београд (РТВ БК Телецом), озваничена као валидна за равноправно конкурисање за националног емитера ТВ програма са још три кандидата.

Још приликом предаје своје апликације РЕМ-у у јулу месецу, менаџмент РТВ „БК Телеком“ је најавио своју намеру за повратак једне од најкредибилнијих и најгледанијих телевизија у Србији и региону. Визија РТВ „БК Телеком“ као будућег националног емитера, утемељена је на квалитетима и традицији широко прихваћеног и високо друштвено рангираног програма прве ТВ БК. Та је телевизија у пуном програмском капацитету показала врхунску друштвену одговорност и способност приватне медијске компаније, да реализује своју мисију друштвеног едукатора и усмеривача, у периоду сложених и трусних историјских догађања у Србији од 1994. до 2006. године.

ТВ БК је у тим годинама, емитујући информативни програм по највишим светским новинарским и продукционим захтевима поставио телевизијске стандарде који ни до данас у Србији нису превазиђени. Грађани Србије се добро сећају и најбоље знају, колико су били ускраћени и оштећени гашењем ТВ БК као прве породичне телевизије у нашој земљи. Противзаконто уништавање телевизије отворених очију 2006. године, како је међу грађанима та медијска кућа била широко и са симпатијама препознавана, остаје као сведочанство једног од најтежих инцидената примене отворене силе према неком електронском медију у савременој Европи.

У недавно предатој апликацији РЕМ-у, РТВ „БК Телеком“ је својим програмским планом потврдила опредељење, да ће као национална телевизија која поштује хумане, породичне, традиционалне, религијски толерантне, културне, образовне и патриотске принципе, допринети унапређењу поставке друштва боље, срећније и богатије Србије будућности. То подразумева и отварање више стотина нових радних места за најталентованије младе стручњаке и доказана имена из области журнализма, продукције, мултимедија и нових технологија.

Такође, РТВ „БК Телеком“ ће промовисати економски програм Владе Србије, јачање привреде.

П.О.   Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Преминуо Влада Дивљан (видео)

Великан рок музике са балканских простора Влада Дивљан (57) преминуо је јутрос у Бечу, након дуге и тешке болести. Крајем седамдесетих година био је члан ...