ПОНОВО БУНТ У БЕГАЉИЦИ Незадовољни мештани протестују због школе (ФОТО) | Жиг Инфо

ПОНОВО БУНТ У БЕГАЉИЦИ Незадовољни мештани протестују због школе (ФОТО)

У Бегаљици је  увече између 23. и 24. Априла 2016.избио пожар у основној школи „Иво Лола Рибар“. 

Након пожар, школа није била више за употребу. Узрок несреће су, према првим инфирмацијама, биле неисправне инсталације у поткровљу школе, а у пожару су изгорели кров и поткровље зграде.

На дан избора, тачније тог 24. Априла 2016. године више десетина мештана Бегаљице окупило се данас испред ОШ „Иво Лола Рибар“ како би изразило своје незадовољство поводом информације да ће деца наставу похађати у другим школама док се не заврши санација штете.

Окупљеним грађанима  се тада обратио тадапњи председник Скупштине ГО Гроцка, Спасоје Живановић, који је рекао да општински челници чине све како би се што пре санирао квар, али дотле ће деца морати да похађају у другим установама.

Живановић је звиздужицима и паролама прекинут у излагању, да би се затим повукао од давања изјаве.
Незадовољни мештани нису хтели да прихвате да им деца иду у друге установе. Указали су и на велику немарност општинских челника који су довели, према њиховој прoцени, до овакве ситуације, односно да школа изгори.

Како се ни после више од годину дана није кренуло са реконструкцијом Основне школе у Бегаљици, незадовољни мештани су данас око пола 12 окупили у центру овог места како би изразили незадовољство.

Како кажу организатори, протест је из једног јединог разлога а то је да ни након годину дана реконструкција школе није кренула. Како кажу, планирају да радикализују протест блокадом саобраћаја. Полиција је врло брзо изашла на лице места.
Након краћег протеста у центру Бегаљице, делегација мештана ипак је отишла  за Гроцку како би разговарали са надлежнима…

Ускоро опширније.

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо