ПРЕ РОКА АНАЛИЗЕ? Наводно пуштена вода у Умчарима и Пударцима, у Бегаљици још не | Жиг Инфо

ПРЕ РОКА АНАЛИЗЕ? Наводно пуштена вода у Умчарима и Пударцима, у Бегаљици још не

Како су јавили пре два дана из ЈП „Водовод и канализација“ Гроцка, ревитализована су 2 бунара у несељу Умчари, а одмах после тога санитарна служба тог предузећа однела је у Градски завод за јавно здравље воду на анализу. Резултати анализа ће бити познати за 48 сати, односно у суботу 07.07.2018 године, после 14 часова.

Међутим, јутрос је из овог предузећа стигло ново обавештење у којем се наводи да је вода, практично сада већ пуштена у систем Умчари- Пударци.

-ЈП Водовод и канализација Гроцка обавештава све своје кориснике у насељима Умчари и Пударци да ће данас 7.7.2018 око 11 часова са својих изворишта у Умчарима пустити воду у водоводни систем у ова два насеља. Анализом воде са наших изворишта у Умчарима Градски завод за јавно здравље установио да је техничка вода микробиолошка исправна, и да је истог квалитета као пре поплава које су нас задесиле 29. јуна. 2018 године. То значи да воду не користи за пиће. Пошто водоводни систем у поменутим насељима није радио 8 дана, и да су тај временски период водоводне цеви биле суве, стога молимо наше кориснике да по доласку воде испусте већу количину исте, до појаве бистре воде. Апелујемо на наше кориснике у Умчарима да рационално троше воду, да би насеље Пударци што пре добило исту, баводи се у саопштењу грочанског водовода.

Бегаљица ипак још није под пуним водоснабдевањем

Што се тиче насеља Бегаљица, наводи се да је то место и даље прикључено на бунар у Гроцкој, а да вода из бунара у Бегаљици још није за употребу.

-Што се тиче насеља Бегаљица, две трећине корисника добија техничку воду са једног бунара из Гроцке, али резултати са изворишта у Бегаљици још увек нису задовољавајући. Зато молимо наше кориснике у Бегаљици да буду стрпљиви и да рационално троше количине воде коју им испoручујемо. Цистерне са пијаћом водом и даље ће кружити поменутим насељима.Унапред се захваљујемо нашим корисницима на разумевању. Свa обавештења можете добити на телефон 011 8501-507, саопштио је водовод из Гроцке.

Раније су се пак у коментарима на друштвеним мрежама, мештани Бегаљице жалили да ипак немају воду у чесмама.

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо

ЏОН СЕВИЏ: Сви путеви воде у Србију, а не у Рим

Велики амерички глумац, оскаровац Џон Севиџ, постао је 30. лауреат наше највеће филмске награде, „Златног печата“ који Југословенска кинотека додељује најзначајнијим домаћим и светским ствараоцима ...