Председник Николић: Гинекологија је знање о жени, ако ико сме да се усуди да каже да га поседује | Жиг Инфо

Председник Николић: Гинекологија је знање о жени, ако ико сме да се усуди да каже да га поседује

Најважнији задатак државе је да измени забрињавајућу демографску слику Србије и да се више рађа него што умире, поручио је данас председник Србије Томислав Николић.

Он је, отварајући Сипмозијум Удружења гинеколога и опстетричара Србије, Црне Горе и Репбулике Српске, рекао да је значај гинекологије, не само у разумевању улоге медицине, већ као сталне бриге државе и друства да примењује ново и савремено како би се тај задатак испунио.

Свака амбуланта, болница, породилиште, истакао је Николић, јесу места у којима се најпре препознаје колико држава брине – од амбијента, преко учења медицинског особља, до научних скупова попут данашјнег.„Гинекологија је знање о жени, ако ико сме да се усуди да каже да га поседује. Гинекологија се бави женом којој би требало омогућити да буде здрава да би могла да одраста, ствара и рађа“, рекао је председник..

Истичући да за научнике не постоје границе, Николић је рекао да календар научних скупова у нашој земљи све испуњенији из године у годину, што је признање медјународне академске заједнице доприносу који српски научници пружају свету.

Теме којима је Симпозијум посвећен, и стручњаци који су се окупили, према речима председника, указују да ће и овом приликом из Београда ка свету бити упућен још један значајан допринос медицинској науци и пракси.

Министар здравља Златибор Лончар, обраћајући се учесницима Симпозијума, рекао је да медјународна, а посебно регионална сарадња, игра значајну улогу у остваривању циљева Удружења.

„Унапређење гинеколошке струке превазилази све друге по значају, јер су заштита здравља жене, мајке и детета глобални миленијумски циљеви“, рекао је Лончар.
Отварању симпозијума, који се одржава у Хотелу Метропол Палас, присуствовали су супруга председника Драгица Николић, председник САНУ Влада Костић, декан

Медицинског факултета Небојша Лалић, а окупљене је поздравио и пожелео им срећан рад председник Удружења Александар Стефановић.

Тема дводневног симпозијума, који се одржава под покровитељством председника Николића и Министарства здравља, су новине и савремени трендови из области гинекологије и акушерства

Тањуг/Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо

ЧЕГА СЕ ДОХВАТЕ ТО ПРОПАДНЕ Грочанска власт сада критикује посао за који су изјављивали да ће им многи позавидети

Од првог новембра 2015. године „Италијани“ су заједно са општином , преузели бригу о отпаду и грејању у Гроцкој. Ново јавно-приватно предузеће “Еко Гроцка” чине ...