ПРЕМИЈЕР ГА ИГНОРИШЕ Илија Девић пита Александра Вучића | Жиг Инфо

ПРЕМИЈЕР ГА ИГНОРИШЕ Илија Девић пита Александра Вучића

Инвеститор Ауто-транспортног предузећа Војводина (АТП) Илија Девић изјавио је данас да премијер Србије Александар Вучић игнорише питања о приватизацији овог предузећа, иако Европска комисија кроз тај случај и судске спорове сагледава комплетну корупцију у правосудју Србије.

Девић је подсетио да је 31. јануара упутио отворена питања премијеру Вучићу, као инвеститор предузећа АТП Војводина, али да до данас није добио одговор.

Он је поново у отвореном писму Вучића запитао зашто директно из свог кабинета управља судским споровима који се воде у случају приватизације АТП Војводине, и врши притисак на правосудје, упозоравајући да је у преговорима ЕУ-Србија отворено и Поглавље 23, о владавини права.

Власник АТП Војводине је Вучића питао зашто је на седници Председништва Српске напредне странке (СНС) забранио да било ко за медије даје изјаве повезане с тим случајем, а питао га је и да ли штити носиоце јавних функција који су чланови његовог тима и странке.

„Да ли штитите председника Србије, градоначелника Новог Сада, председника Скупштине Града Новог Сада, председницу Скупштине Србије, председника Покрајинске владе, потпредседнике Војводине, или их уцењујете предметом у којем су једини улог мој капитал који сам стицао пуних 35 година, и судбина више од 500 радника који су након стечаја предузећа остали без посла“, питао је Девић у отвореном писму Вучићу.

Девић је подсетио да су он и његова породица под притиском, док „не фали ни длака с главе“ људима „који су пљачкали Србију кроз приватизације“ и за Вучићевог мандата су отворене истраге против њих.

„Они сада успешно сарадјују са вашим (Вучићевим) родјеним братом и људима од вашег поверења“, оценио је Девић.

Он је додао да делегација Европске комисије долази у Србију почетком фебруара да би проверила рад на Акционом плану Поглавља 23, о владавини права.

 

(beta)

Коментари

Коментари


Препоручујемо