ПРИЛИКА ЗА СРБЕ? Овај посао у Немачкој нико неће да ради, а ДНЕВНИЦА ЈЕ 150 ЕВРА! | Жиг Инфо

ПРИЛИКА ЗА СРБЕ? Овај посао у Немачкој нико неће да ради, а ДНЕВНИЦА ЈЕ 150 ЕВРА!

Они који нису задовољни дневницама у Србији могу да оду у Немачку и зараде и до 10 пута више, где за брање шпаргле може да се заради и до 150 евра за један дан.

Радни дан траје од осам до 10 сати са једном паузом, а недеља је нерадна. Од овог износа се одбија порез, али сезонски радници тај плаћени порез могу да добију назад, ако уложе захтев на крају пореске године.

– У сектору пољопривреде ради се напорно и за накнаду од око осам и по евра по сату бруто, што је за велику већину Немаца јако ниска плата, тако да су они незаинтересовани за тако напоран, а слабо плаћен посао. Ипак, врло је атрактиван странцима, нарочито Хрватима и Пољацима – казао Марио Котурић, члан Управе Хрватскога економског савеза у Франкфурту за „Слободну Далмацију“.

Мишљења на интернету су подељена. Има оних који су одушевљењи брзом зарадом, али и оних који су разочарени високим ценама, посебно цигаретама и другим луксузних артиклима.

Као недостатке најчешће наводе то што се ради „по цео дан“, што је смештај наводно у радним баракама и што обилан оброк кошта 10 евра по дану, али зато наводе да пауза за ручак траје сат времена.

Нови.ба/Блиц

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Плови патка, плови гуска…

Чувено околобеоградско водопишало, звано Београд на води, ускоро ће примити макете првих станара. Њима ће ускоро градоначелник Мали (а није Шћепан) широм отворити двери градског ...