ПРОПАО ПЛАТО ОД „МИЛИОНЧЕ“ Грочански парк-плато код цркве није дуго издржао (ФОТО) | Жиг Инфо

ПРОПАО ПЛАТО ОД „МИЛИОНЧЕ“ Грочански парк-плато код цркве није дуго издржао (ФОТО)

„Урбани џепови Београда“ је студентски пројекат настао још 2008. године. Покренули су га студенти пејзажне архитектуре и хортукултуре, Шумарског факултета у Београду, у потрази за знањем, професионалним искуствима и жељи да пејзажну архитектуру представе грађанима Београда.

У јуну 2013. године креће се са реализацијом изградње парка код цркве у Гроцкој. После пар контраверзних изјава око финансирања изградње паркића из пројекта „Урбани џеп“,када су локалне власти у Гроцкој тврдиле да се парк гради из буџета ове општине, док су из Београда стизале супротне информације, тачније да се парк финансира из буџета града, дошло се до званичне цене овог платоа или парка.

Милион динара је отишло за овај пројекат, барем по тадашњим речима надлежних из општине, а сама идеја изградње довела до је расправе на друштвеним мрежама о томе да ли је парк потребан на том месту или је пак боље на кеју, као и да ли је могуће да је за поплочаних неколико квадрата издвојено толико новца.

Након непуних 4 година од изградње овог платао, оно што је плаћено тада преко 10 000 евра је у веома лошем стању.

Наиме, стаза која је направљена за овај плато је поприлично оштећена. Као да није направљена пре четири године, већ пре толико деценија:

За Жиг Инфо:

Жељко Маточевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо

Проглас коалиције Социјалистичка партија Србије- Јединствена Србија Гроцка

Поштовани суграђани,   Коалиција Социјалистичка партија Србије- Јединствена Србија своју изборну кампањуза Гроцку започела је 21. Марта ове године  у присуству Ивице Дачић,Драгана Марковић –Палме ...