ПРОТЕСУЈУ ИСПРЕД АМД-А ДО ИСПУЊЕЊА ЗАХТЕВА? Лештанци пооштрили протест због неизградње школе! | Жиг Инфо

ПРОТЕСУЈУ ИСПРЕД АМД-А ДО ИСПУЊЕЊА ЗАХТЕВА? Лештанци пооштрили протест због неизградње школе!

Према подацима са друштвених мрежа и вибер комункације, око 50 становника Лештана окупило се јуче испред АМД-а у Лештанима, како би исказали своје незадовољство због тога што још није започето са изградњом Основне школе.

-Поштовани родитељи окупили смо се у овој групи ради једног циља а то је изградња школе у насељу Лештане. Синоћ је на скупу било 50 људи а то је срамота за насеље које има око 15.000 становника Зато је за данас заказан нови скуп на истом месту у исто време (19. часова АМСС Винча на Смедеревком путу) и тако сваки дан до испуњења циља. Замолио бих све чланове групе да обавесте што више људи и да се одазову позиву, и да изађемо у што већем броју и обезбедимо нормално школовање за сву нашу децу, наводи се у саопштењу преко вибер групе.

Неки од учесника дискусије разматрају да са собом поведу и децу, као и да се пронађе начин да се број оних који протестују повећа.

Подсетимо се, ово није први протест мештана Лештана. Тридесетак мештана Лештана, 20. јула , одазвало се протесту због тога што се још није почело са изградњом Основне школе а која је срушена у фебруару ове године.

Тај протест је, иначе организован, преко друштвене мреже Фејсбук.

ВИШЕ О ТОМ ПРОТЕСТУ И ОБЕЋАЊИМА У ВЕЗИ ШКОЛЕ У ЛЕШТАНИМА-ОВДЕ

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

 

Коментари

Коментари


Препоручујемо