РАДИЛА” ДВА И ПО МИЛИОНА ДИНАРА Врачара слала мужа да „скида” магију! | Жиг Инфо

РАДИЛА” ДВА И ПО МИЛИОНА ДИНАРА Врачара слала мужа да „скида” магију!

Успешна акција припадника беогарадске полиције прошле недеље имала је за резултат привођење видовњакиње којој је било потребно свега десет месеци да од три жене узме око два и по милиона динара.

Она је преваренима тврдила да је на њих бачена клетва и обећавала им је срећан живот.

Како екслузивно сазнаје „Ало!“, она је оштећенима тврдила да ће врачањем постепено скинути магију. Оне су морале за сваку њену услугу да уплаћују по неколико хиљада динара.

– Оштећени схвате да су преварени у већини случајева када остану без новца. Тако је било и у овом случају. Прва жртва видовњакиње потрошила је више од 10.000 евра како би јој она помогла да се син и снаха помире. На крају, када је схватила да је преварена, случај је пријавила полицији – почиње причу за „Ало!“ Љиљана Стојановић, инспекторка београдске полиције у одељењу за јавни ред и мир.

Према њеним речима, на осносву изјаве, али и уплатница оштећене, полиција је ушла у траг преваранткињи из околине Београда. На крају се испоставило да је обећањима и наводним врачањем преварила још неколико особа. Једна је свој буџет оштетила за 900.000 динара, а друга за упола мању суму.

– Другој оштећеној је обећала да ће јој помоћи у проналажењу мужа, за којим је жена трагала. Недуго потом, послала јој је свог супруга представљајући га као љубав њеног живота. И он је обухваћен кривичном пријавом, као и жена која је имала задатак да подиже новац. Трећа жртва видовњакиње била је старија госпођа која је од ње тражила да је помогне у вези са здрављем јер се плашила болести – додаје наша саговорница.

Odlučna: Ljiljana Stojanović

Одлучна: Љиљана Стојановић

Како „Ало!“ сазнаје, ухапшена видовњакиња је на саслушању тврдила да није приморавала „клијенте“ да јој дају новац. С друге стране, саслушане су и оштећене жене. Прва је тврдила да је за видовњакињу сазнала путем огласа и да је оставила личне податке како би јој врачара послала бесплатну амајлију. Међутим, није ни сумњала да ће јој та жена узети све што је штедела целог живот. „Видовита“ жена није радила сама те је по својим „куририма“ послала један замотуљак да оштећеној баце у двориште како би то поткрепило њену теорију да је на њену породицу неко бацио клетву. Неколико дана касније, врачара је поново контактирала са оштећеном.

Када је жена видела „предмет“, поверовала је видовњакињи. Отворила јој је душу говорећи да се плаши за брак сина и снахе. Уместо да је умири, видовњакиња јој је рекла да види да јој је син пред самоубиством, што је још више уплашило оштећену, која је уплаћивала новац до тренутка када је схватила да врачара није помогла у поправљању односа између сина и снахе и да више нема ни динара уштеђевине.

Одмах поступају по пријави

– У случају да се полицији обрате грађани који сматрају да су оштећени од људи који су нудили помоћ врачањем и гатањем, прорицањем судбине и скидањем црне магије, полицијски службеници у сарадњи са надлежним тужилаштвом предузимају све мере како би се утврдила кривична одговорност. Уколико се утврди да је има, ти људи пред судом одговарају за кривично дело преваре. Овим путем апелујем на људе да нам пријављују такве случајеве и сарађују с полицијом – додаје наша саговорница Љиљана Стојановић.

Возе се „поршеом“

Како „Ало!“ сазнаје, ухапшена врачара живела је у изобиљу, које је стекла преварама. Њен супруг, који јој је био помоћник, купио је луксузни аутомобил

Јелена Пауновић    Ало

Коментари

Коментари


Препоручујемо