ТРАЖЕ ГА МАСОНИ Упућен позив Игору Мировићу да отвори масонску Конференцију у Новом Саду | Жиг Инфо

ТРАЖЕ ГА МАСОНИ Упућен позив Игору Мировићу да отвори масонску Конференцију у Новом Саду

Редакције више медија добиле су писану изјаву Великог беседника Велике ложе Војводине, са седиштем у Новом Саду г-дина Ђорђа Вишекруне у којој се, између осталог, каже да ВЛВ поздравља именовање и подржава рад председника Владе Војводине г-дина Игора Мировића.

Велики беседник представља Велику ложу Војводине пред светом профаним, и ми потпуно подржавамо потезе г-дин Игора Мировића да се раскрсти са бившим режимом који је упропастио Војводину, те је сад потребно из пепела дићи. Игора Мировића подржавамо јер га је народ препознао а оно што народ препозна је једино битно, јер глас народа је глас бога. Представници масонске ложе на оријентима свих већих градова и мањих паланка ће доћи у одборе СНС и понудићемо наше везе, контакте, финансије и пројекте јер СНС народ хоће а како народ хоће тако бити мора, наводи се у саопштењу.

ВЛВ, иначе, ради по свом статуту у братском заграљу Велике ложе Немачке у блиским и пријатељски везама. У изјави се, између осталог, најављује велики скуп слободних зидара 15. новембра у Новом Саду на који је поред осталих званица позван и премијер Војводине , као почасни гост у свечаном делу Конференције. Како се очекује, на овом скупу ће бити представници масонских ложа свих кључних европских земаља , Америке и Аустралије, што би требало у значајној мери допринети сарадњи Војводине са тим земљама. На овај начин Нови Сад ће бити центар окупљања веома утицајних људи света међу којима ће бити и чланова планетарног масонског парламента.

Како се још наводи у саопштењу, ова ложа ужива огроман углед у свету са преко 40 међународних признања, те је једна од водећих не само у Републици Србији већ и у региону.

– До овог положаја ВЛВ је стигла преданим радом на домаћој сцени. Чланство наше ложе константно расте, тренутно имамо 300 чланова у 9 ложа широм Војводине. Имамо ложе које раде на мађарском и хрватском језику.Тренутно наше братство слободних зидара највише ради на хуманитарном и образовном плану а активно смо учествовали у санирању поплава. Својим радом желимо да упознамо јавност са правим масонским вредностима. Годинама помажемо Домове здравља и предшколске установе јер смо ми нераскидиви део нашег друштва, ми смо авангарда у друштву. Свој углед на домаћем плану ВЛВ је изградила отварањем према јавности у свим водећим магазинима и дневним новинама. Највећи и најмодернији храм се налази у Новом Саду и отворен је почетком ове године, а изградњу храма финансирали су слободни зидари својим донацијама. У САД постоји српска масонска организација АСЕРБ. У Канади је активно троје масона пореклом из Војводине. У Аустралији је човек пореклом из Србије велики официр у Великој ложи државе Викторија, наводе из ВЛВ-а.
А.Н

Коментари

Коментари


Препоручујемо