РЕКЕТАШИ ИЛИ ЛЕГАЛНА КУПОВИНА? Имовина ЈКП „Гроцка“ отишла за 15 посто вредности | Жиг Инфо

РЕКЕТАШИ ИЛИ ЛЕГАЛНА КУПОВИНА? Имовина ЈКП „Гроцка“ отишла за 15 посто вредности

Пре 3 месеца смо објавили текст о томе ко је купио камионе и комплетну имовину ЈКП Гроцка.

После неколико додатних месеци истраживања, открили смо још много интересантних ствари у вези са овим случајем. Наиме ЈКП „Гроцка“ је дуговао на име заосталих плата и дуговања према набављачима и повериоцима преко 200 милиона динара, када је је основан „Грочански Комуналац“ и касније „Еко Гроцка“. Свима је било јасно да ће „извисити“ за свој новац у ЈКП „Гроцка“ ,како радницима тако и добављачима.

Због тога сви масовно почињу да туже ЈКП „Гроцка“. Највреднија имовина коју је ЈКП „Гроцка“ поседовао су били њихови камиони. Управо судски извршитељи „крећу у лов“ на њих по целој Гроцкој. Према нашим сазнањима, укупно 7 судских извршитеља је покушало да заплени камионе ЈКП „Гроцка“,али упорно нису то успели да ураде. Разлог њиховог неуспеха лежи у томе да је камионе руководство ЈКП „Гроцка“ успешно крило више од 6 месеци,о чему је Жиг Инфо писао.

Подсетимо се, камиони нису паркирани на крају радног времена на паркингу предузећа,већ су вожени на приватне поседе,у разне фирме или су их пак возачи возили својим кућама. Међутим почетком 2016. године се дешава један врло занимљив случај.

Извесни судски Извршитељ Бојан Ђурић успева да заплени све камионе,комплетну радионицу,све аутомобиле и сву канцеларијску опрему у једном дану!, на име дуговања заосталих плата према бившим радницима ЈКП „Гроцка“. Након 10-ак дана, Извршитељ Бојан Ђурић, ставља све камионе и сву имовину коју је запленио на јавну лицитацију,цена камиона наравно није била одговарајућа.

На прву лицитацију се нико није јавио, јер нигде није ни била оглашена а друга лицитација је заказана веома брзо после прве. Вредност друге лицитације била 60 % од прве. Пошто се ни на другу нико није јавио, расписана је и трећа. Овога пута, вредност лицитације била 30 % од процењене вредности. На ову лицитацију се јавља Радомир Петровић из Врчина и купује све камионе.

Радомир Петровић је, како смо већ писали, први комшија прдеседника општине Гроцка Драгољуба Симоновића и налазио се на радном месту „чувар гробља“. Пребацивање новца на рачун судског Извршитеља Бојана Ђурића извршила је фирма „ТДН припрема градилишта Слободина Бабић“(за коју се основано сумња да је у вези са Симоновићем), а не Радомир Петровић.

Камиони и сва радионица пребачени су ПКБ Болеч, о чему смо раније писали и усликали. У међувремену су нам се јавили радници који су добили новац од својих заосталих плата и испричали нам невероватну причу. Наиме, према њиховим речима, само неколико дана након што су им исплаћене заостале плате на име тужбе који су извршили тужећи ЈКП „Гроцка“, десила им се невероватна ствар. Како су нам рекли радници, пришло им је лице које ради у фирми из најближег Симоновићевог окружења и тражио да пола новца који су добили морају да дају, како је он рекао за странку , иначе ће добити отказ.

-Пошто нисмо знали шта да радимо и пошто смо се уплашили за свој посао и егзистенцију, дали смо пола новца од својих зарађених плата, причају радници за Жиг Инфо.

На крају долазимо до закључка да је неко купио сву имовину ЈКП „Гроцка“ за 15 % њене стварне вредности и тако дебело оштетио државу Србије и све грађане Србије а себи обезбедио имовинску корист.

ЕЖИ

Коментари

Коментари


Препоручујемо