РЕКЛИ СУ МУ ДА У ДВОРИШТУ ПРОНАЂЕ ЗАКОПАНУ КРПУ, А ОНДА ЈЕ КРЕНУО ПАКАО! Преваре широм Србије, ево како да НЕ НАСЕДНЕТЕ НА ТРИКОВЕ! | Жиг Инфо

РЕКЛИ СУ МУ ДА У ДВОРИШТУ ПРОНАЂЕ ЗАКОПАНУ КРПУ, А ОНДА ЈЕ КРЕНУО ПАКАО! Преваре широм Србије, ево како да НЕ НАСЕДНЕТЕ НА ТРИКОВЕ!

Чак и интелектуалци и образовани људи наседају на трикове мага, па их после буде срам да се појаве на суду, каже, адвокат Небојша Милосављевић

Лажни исцелитељи, надрилекари и магови имају разноврсне шеме за своје преваре и обмане. Нажалост, то се ради масовно, а људи нису ни свесни да су најчешће изманипулисани.

Адвокат Небојша Милосављевић каже да је то кривично дело преваре често, али да је казнена политика исувише блага.

– То се сада масовно ради, а људи који имају проблем или су болесни поверују у то што им неко нуди, а углавном је реч о превари и манипулацији. Чак и интелектуалци и образовани људи наседају на трикове мага, па их после буде срам да се појаве на суду. Имају разне трикове, углавном им је соба где примају клијенте препуна икона, тако да често злоупотребљавају веру. Има и свештеника који се упуштају у те недозвољене радње – објашњава он.

Према речима нашег саговорника, лаковерни људи су спремни да им дају и по неколико хиљада евра за „решење“ проблема.

– Они (бели магови, исцелитељи, надрилекари, врачаре) распитају се прво о породичној ситуацији човека, прикупе информације. Пошаљу неког свог да у близини куће где станује клијент испод дрвета закопају крпу или неки други предмет. Онда када им човек дође на сеансу, кажу му: „У твом дворишту нешто није у реду, неко ти је закопао нешто испод дрвета, провери.“ Онда кад овај несрећник то нађе, све поверује овом преваранту. Класична превара и криминал – објашњава Милосављевић.

Он наглашава да казне морају бити строже јер се првенствено ради о здрављу људи, са којим нико не сме да се игра.

Др Ивица Младеновић

НЕЗРЕЛЕ ОСОБЕ НАЈЧЕШЋЕ НАСЕДАЈУ

Психијатар психотерапеут прим. др Ивица Младеновић објашњава да на те трикове најчешће наседају незрели људи, којима се лако манипулише, недовољно образовани, они који немају добро породично окружење.

– Држава треба да реагује, не сме се дозволити да такве особе пљачкају људе. Ти незрели људи нису спремни да уложе неку енергију и онда им дође ко богомдано када им неко нуди брзо излечење, богаћење или неки успех. Људи који се тиме баве врло често су јако интелигентни, могу да прочитају особу и воде се логиком да сервирају оно што тој особи треба, не либећи се да дебело наплате и да им можда узму и последњу пару. Људи им верују и из очаја, то је превара и посао за полицију – наглашава Младеновић.

Зорица Марјановић

ТРИ МЕСЕЦА УСЛОВНЕ КАЗНЕ

Зорица Марјановић, свекрва убијене певачице Јелене Крсмановић, признала је кривицу и осуђена је на три месеца условно због бављења надрилекарством. Она је склопила нагодбу с Првим основним тужилаштвом у Београду за оптужницу да се бавила надрилекарством и надриапотекарством, а потписала је споразум о признању кривице и добила казну од три месеца условне казне, с роком провере од годину дана. У њеној кући заплењена је свеска са именима „лечених људи“, комплетном медицинском документацијом и износима новца, писмима и белешкама.

– Ја видим када је неко болестан, видим шта му је. Нити сам бајара, врачара, нити секташица, како се прича за мене – рекла је тада Зорица, чији се син Зоран Марјановић налази у затвору под оптужбом за убиство супруге.

На Зоричине сеансе долазиле су и многе познате личности, бизнисмени, па и родбина појединих политичара.

Курир.рс/Мина Бранковић

Коментари

Коментари


Препоручујемо