РХМЗ УПОЗОРАВА! СРБИЈА У НАРАНЏАСТОМ За три сата стиже нова, ЈАКА ОЛУЈА, прете нам поплаве, у ОВИМ местима је НАЈОПАСНИЈЕ! | Жиг Инфо

РХМЗ УПОЗОРАВА! СРБИЈА У НАРАНЏАСТОМ За три сата стиже нова, ЈАКА ОЛУЈА, прете нам поплаве, у ОВИМ местима је НАЈОПАСНИЈЕ!

Спремите се!

Србији прети још један, ко зна који по реду, кишни талас овог лета, а могуће су и нове поплаве, упозоравају метеоролози.

Епицентар кишног таласа могао би да буде баш изнад места која су у последњих месец дана већ претрпела поплаве, попут Петровца на Млави, Аранђеловца, Тополе, Љига. Метеоролози кажу да правог лета нема ни на видику, већ ће се све до средине августа смењивати кишни и сунчани периоди.

У Републичком хидрометеоролошком заводу јуче су рекли да ће данашње невреме, праћено обилним падавинама, грмљавином и ветром једино заобићи Војводину.

RHMZ

Наранџасти метео-аларм РХМЗ издат је данас за Шумадију, Западну и Јужну Србију, где се очекује да ће за 24 часа пасти више од 30 литара кише по квадратном метру.

– Западни, југозападни, југоисточни и централни делови Србије највише ће бити погођени јаким невременом, али разлога за опрез имају и становници осталих крајева земље, изузев Војводине. Оно што је за сада извесно јесте да се у овим крајевима, за које смо издали наранџасти метео-аларм, очекују изузетно јаки пљускови са великом количином падавина за око три сата. Због обилне кише која се очекује могућа су и локална изливања на рекама у сливовима Јадра, Колубаре, Ђетиње, Скрапежа, Моравице, Бјелице и горњег тока Западне Мораве, као и Јасенице, Кубршнице и Ресаве, због чега би локалне власти морале да буду на опрезу – рекли су у РХМЗ.

Ало.рс/Информер/Ј.Ш

Коментари

Коментари


Препоручујемо