РИТОПЕЧКА ПРИЧА: Прешла у напредњаке и добила одговор (СТОМАК ПУН, ПАРЕ КАПЉУ?) | Жиг Инфо

РИТОПЕЧКА ПРИЧА: Прешла у напредњаке и добила одговор (СТОМАК ПУН, ПАРЕ КАПЉУ?)

Не желим да слушам разне приче како је неко прешао како би себе финансијски обезбедио. Можда је прешао из разлога да би могао да испуни својим гласачима оно што им је и обећао? То више није ни битно, суштина је да су одборници отишли из ових или оних разлога, али треба престати тражити кривца у табору код кога је одборник прешао, већ код нас. Можда се то и дешава зато што смо опозиција толико година.. Заиста се надам да ће ми неко дати адекватне одговоре на ова два питања…

Овако је некада говорила Ивана Нешић, садашња предводница напредњака у Ритопеку док је била, како је наводила да изузмемо то да ли  је као  члан, да ли је била на листи, већ искључиво као гласач Демократске странке .

Ивана је, између осталога, тада рекла и следеће:

-Ја сам једини одборник који је прешао из опозиције у опозицију. Ја сам била у удружењу, као коалициони партнер УГ Наш Човек – Блажо Стојановић, који је у прошлом сазиву био опозиција. Тада је и Демократска Странка била у опозицији. Када је УГ Наш Човек прешао, тачније направио коалицију са УРС-ом, ја једноставно нисам желела то и отишла сам у ДС и пренела свој мандат. Ја не могу сад да причам о тим људима и њиховим разлозима да пређу у СНС. 

Све то је изјављивала Ивана Нешић крајем 2012. године.

ВИШЕ О – ОВДЕ

Касније се она појављивала као симпатизер још неких странака, али не и напредњака. Све до октобра 2016. године, када Ритопек добија испоставу Поште.

Према саопштењу  тада Инфо службе, Градска општина Гроцка је обезбедила простор без икакве надокнаде и финансирала комплетну адаптацију просторија! У даљем саопштењу није објашњен метод „без икакве наднокнаде“. Оно што се зна, јесте да простор који је изнајмљен Пошти је у приватном власништву управо Иване Нешић  из Ритопека.

Уступање простора „без икакве наднокнаде“ трећем правном лицу обично служи за прање новца и овај метод се користи у читавој Србији. У пракси, овакав метод може да функционише на следећи начин:
Општина или Локална самуправа из буџета издваја одређену суму новца за пословни простор лицу у чијем је власништву. Власник простора део новца враћа лицу, за које се усмено договоре приликом склапања услуга. И ту се круг затвара.

ВИШЕ О ОВОМЕ – ОВДЕ

Након што је уступљен простор ГО Гроцка, односно за испоставу „Поште“, Ивана Нешић постаје и лидер напредњака у Ритопеку.

За крај вратимо се на почетак ове приче. Ивана је пронашла свој одговор….

 

За Жиг Инфо:

Жељко Маторчевић

Коментари

Коментари


Препоручујемо