Ромкиња с бебом ушла у аутобус! После 2 секунде возач је избацио због просјачења. О томе сада грми Фацебоок | Жиг Инфо

Ромкиња с бебом ушла у аутобус! После 2 секунде возач је избацио због просјачења. О томе сада грми Фацебоок

„Данас сам се возила у 88, улази нека Ромкиња са бебом. Возач затворио врата, возио 2 секунде и стао. Отвара врата и преко микрофона каже: – У аутобусу је забрањено просјачење, излазите напоље. И изашли су!“ Да ли и ви сматрате да је возач исправно поступио?

Статус једне студенткиње на Фејсбуку изазвао је полемику на тему да ли треба забранити просјачење у аутобусима Градског саобраћајног предузећа Београд. Наиме, она је поделила занимљиву причу из возила на линији који повезује насеље Железник и Земун, а са којом се сусрећу сви они који свакодневно користе јавни саобраћај.

– Данас сам се возила у 88, улази нека Ромкиња са бебом. Возач затворио врата, возио 2 секунде и стао. Отвара врата и преко микрофона каже: “У аутобусу је забрањено просјачење, излазите напоље”. И изашли су – написала је ова девојка и додала да она одобрава и подржава поступак шофера, али је потом њена изјава на Фацебооку наишла на бројне осуде, али и подршку.

Њена прича изазвала је полемику на овој друштвеној мрежи, јер су многи бранили оне који се налазе на егзистенцијалном дну без обзира на то које су вере или нације, док су поједини против било које врсте узнемиравања и залажу се за забрану просјачење на свим јавним местима.

Printskrin: Facebook

Ево најзанимљивијих коментара:

– Искрено, ако су фини и након што одбијем наставе даље нормално не узнемиравајући ме, не смета ми. Много више ми смета једна наркоманчина коју сам зимус виђао у Рузвелтовој у 27-ици, све културно пита, кад кажеш не, крене да се свађа и да те псује. Такве бих без зезања под мач.

– Ако је стварно просјачила, онда је ок што ју је избацио.

– Ок, пошто се може десити и Ромкиња са бебом којој је заиста потребан превоз и која не просјачи. Зато сам и написао, ако је било циганско просјачење – ок што је избачена, ако је у питању регуларна употреба ГСП-а од стране Ромкиње, онда је он испао идиот. Разјашњено.

– Као што је у свим установама и затвореним просторима забрањено, верујем да је у реду и да тако буде у било ком превозу.

Foto-ilustracija: Profimedia/AFP

– Уааааа фашисти… Шта вам сад Роми сметају??? Не смете све Роме називати лоповима… Још једном уааа вам ГА фашисти…

– Карту платила није свакако.

– Исто као и бусу, тако и у кафићима или било где већ треба да се забрани просјачење. Јако је ружно док једеш или пијеш кафу да те узнемиравају или у бусу. Ја плаћам карту а они се возе за џ, још узнемиравају…

– Организовани криминал. Просечан радник не може дневно да заради колико они обрну пара дневно (2.000—3.000 дин) један просјак. Кад сагледаш зато их и има на улици толико, нису они угрожени, угрожен је народ поред њих.

– Подржавам да је забрањено и нисам за то да се просјачи, али не подржавам да је морао пред народом да је обрука и да се поноси тиме. Могао је то и на леп начин, кад је видео да улази и да је одмах рекао да изађе напоље. Законом је прописано да се не просјачи, па се то као и поштује, а нажалост није законом прописано за дискриминацију, па то и искориштавате сваку прилику. Ајде људи, будите више толерантнији.

Иначе, по закону мајке са бебама су у обавези да при уласку у возила ГСП са собом понесу колица у која морају сместити дете због безбедности.

Који је ваш став по питању просјачења у превозу?

С.И.   Телеграф

Коментари

Коментари


Препоручујемо

ЗБОГ 10 ТОНА НАФТЕ Ухапшени радници ЕПС-а

Припадници Министарства унутрашњих послова у Лазаревцу ухапсили су седам особа, осумњичених да су као запослени у јавном предузећу „Електропривреда Србије“, огранак Колубара из рударских машина ...